28 Март 2024четвъртък18:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пак предателства

/ брой: 40

автор:Лозан Такев

visibility 1373

А дали времето е в нас и ние сме във времето! Дали то нас обръща и ние него обръщаме? Не сте ли се замисляли над това велико послание на йеромонах дякон Левски и сега - 144 зими, след като там някъде край София е стърчало черно бесило.
 Деца в униформи като Апостола отдават почит. Президентът произнася вълнуващи думи, бизнесмен чете трогателни изречения пред Паметника. Патриархът е дошъл да се поклони. Служебният премиер, вицепрезидентката - до лидерите на партии и коалиции. И цветя. Венци и цветя. И нескрита гордост, че сме отдали помен за дякон Левски.
В туй време върви Луков марш... Жандармерията е накрак. Пази да не стане произшествие в "чистата и свята република", където населението иска да е равно с другите европейски народи... Както му е заръчано от Апостола. Посланието на Левски отново е между ненавистта и противопоставянето ни, между уважението към историята и днешното ни омразно поведение. Каква е цената на тоя Христо Луков марш? Да беше Ботев марш, разбирам. 144 години... и пак иде реч за нещо трудно обяснимо. Наследниците на легионерите се възраждат. Глупостта отново разделя народа ни.
 Проф. Огнян Герджиков ще прибави, че Васил Левски е икона... Но когато покрай тая икона преминава Луковият марш, не ставаме ли отново предатели? А когато един предател, погаврил се с България - не просто с Ирина Бокова, застава начело на ДОСТлука с чуждите интереси срещу България?
 Колко пъти обесихме Левски! Колко пъти предадохме Дякона! Колко пъти замазвахме фрески и думата "някога"! Дали има друга такава по-жестока и тежка прокоба? Колко пъти стоим пред бесилото! И изричаме клетвени думите! Върху лист избелява Мастилото. А в телата ръждясват куршумите... Нищо свято вече нямаме. И са жалки паричните знаци. На кого днес да викнеш: "Юнаци!" На кого да положиш днес цветето?
Колко пъти разстрелвахме вярата! Колко преходи трябва да имаме! За да бъде и утре България, достоверна сега, но и с минало! И дали ще остане предание, ред в учебника? Кратка задача в мига, когато застанем с мълчание... пред палача?
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 278

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 297

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ