28 Март 2024четвъртък12:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Никаква прошка

/ брой: 40

автор:Павлета Давидова

visibility 1456

Прошка се дава, само ако ти я поискат, някои хора обаче май нямат съвест, която да търси успокоение с подобен жест. Те просто седят срещу огледалото на стената и се питат кой е най-прекрасен на земята. На силния на деня винаги има кой да отговори "Ти", но всички знаем как завършва приказката за самовлюбената кралица...
Вчера Бойко Борисов уж искаше да му бъде простено, но с думи и дела отново показа, че се възприема за безгрешен и всемогъщ. И пак станахме свидетели на обичайната пародия - редиха се да му целуват ръка, а той продължи да плаши и проклина...
"Нашият проблем не е идването на власт, а какво и с кого ще се случи, ако ние не сме на власт. Бързо искат да ни пратят в ъгъла, но тогава сме най-опасни. Ще дойде време, когато няма да сме толкова толерантни" - все отбрани цитати от "смирения" Борисов. А иначе твърди, че не искал да води война, а да гради мир. В същото време заявява, че на простащината трябва да се отговаря с простащина. А после се чудим от кого децата ни ще взимат пример... Много възпитателно, няма що.
За Борисов всичко е игра, в която той трябва да печели. Ако не му се получи - сръдни, клетви и заплахи...


"Грешката, която допуснахме при управлението ни е, че говорихме в единствено число. И аз, и вие, и ГЕРБ. Някои се почувстваха засегнати и с право. Затова и ни изгониха от властта. И сега искам смирение и поклон пред всички, които са работили за успеха на страната ни", прозря внезапно Борисов. След като за втори път не успя да завърши управленския си мандат, за първи път реши да забрави "аз" говоренето... За да вмени колективна вина. Защото за него победите са лични, а загубите - общи. Дори не си дава сметка колко разобличителни са думите му - за него смирението е само поза, докато отново се докопа до властта.
Борисов публично се посипа с пепел... която обаче лично е "изработил". С появата си ГЕРБ запалиха много огньове - на надежда и очакване. От тях обаче не остана много. А с егоцентричното си, нагло и безпардонно поведение Борисов и приближението му успешно пръсват руините на някогашните си устои. Все пак е по-лесно да рушиш, отколкото да градиш.
Прощава се на онзи, който съзнава греховете си, на онзи, който иска да поправи счупеното, на онзи, който е сгрешил неволно. При Борисов всичко е умишлено. И той няма притеснения да си го признае. Той не търси прошка, копнее за власт и величие. Ние, обикновените плебеи, не сме достойни за благоволението му - все пак нарича Бог "Шефа горе".
Щом Борисов не ни иска прошка, значи не сме длъжни да му я даваме. Идват избори - никаква прошка! Вие си знаете за какво и за кого да гласувате.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ