19 Април 2024петък13:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Ново управление - с нови управници!

/ брой: 42

автор:Петра Ташева

visibility 1602

Започна предизборното наддаване. Новото идва и се върши само от нови хора, от нови управници, а не от такива "втора употреба"! Стига ни, че по пътищата български се движат почти само коли втора ръка, че повечето българи си купуват дрехи и вещи втора ръка. Спешно се нуждаем  от верни хора, доказали се като отлични професионалисти. Задължителните ни изисквания към новите кандидати за управление на държавата са, че те трябва до днес реално да са показали, че мислят по български, че милеят за народа си, за семействата си, за Родината ни! Не бива да се доверяваме на старите ни управници, които досега изоставяха в мизерия, бедност и нищета възрастните хора и инвалидите! Не искаме повече да живеем в собствените си домове в страх и в ужас. Не искаме повече да се лишаваме от парното, от водата и тока си - от всичките елементарни и цивилизовани удобства, защото така се обогатяват само властващите! Не искаме вече управници, които да съсипват още образованието, здравеопазването! Не щеме вече управници, които парадират със себе си, които се възползват от властта си и мислят само за себе си. Искаме скромни, почтени, отговорни, действащи управници! Нека да не си определят огромни заплати, да се лишат от някои екстри, но да останат при народа си, да не забравят откъде са тръгнали, да помнят, че от високо лесно се пада и колкото са по-нависоко, толкова ударът е по-силен.
Искаме още задължително да живеем в законност, която да се спазва и да важи за всички ни. Защото сега големите ни страдания са от НЕНАКАЗАННОСТТА във всичко! Крайно време е да спре безотговорното прахосване, пилеенето на народните пари! Колко пъти ще се прави примерно "Витошка" в столицата? Колко още милиони трябва да глътне една улица в София и да бъде все тъй неугледна? Колко пъти ще се асфалтира "Цариградско шосе" и ще бъде опасно с дупките си?  Навсякъде ни дебнат рискове, висят над нас "дамоклеви мечове". Не знаем от кого и как да се пазим, а имаме милиони "пазачи" на хартия. Колко на брой трябва да бъдат полицаите, каква трябва да ни е жандармерията, какви трябва да ни са превозните средства, пътищата, тунелите, че да имаме сигурност и спокойствие?
Само управници, изпитващи нашите страхове, само властници, преживели несигурността и страданията на обикновените граждани, могат да ни съчувстват и да ни помогнат в това време, изпълнено с боязън и ужас от рисковото ни всекидневие, от агресията, обхванала малки и големи. Доверие назаем повече не бива да даваме на некадърни управници! Не бива повече да страдаме от безрезултатните "проба-грешка" на неопитни и неспособни властници. Трудовите и честните хора не са нито опитни зайчета, нито пък са маймуни за разиграване. Избирателите вече са мислещи хора. Този път те ще се доверят на фактите, на парите в собствения си джоб, на спокойствието, което ще му осигурят новите кандидати за управление. И ще накажат досегашните и истинските виновници за всичките ни несполуки и неуправии!
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ