Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Над 17 хил. са мераклиите да гласуват в Турция

Девет инициативни комитета за независими кандидати ще получат по 5000 лв. за медийни изяви

Павлета Давидова

1. Март 2017 , брой: 42   322   0За пореден път най-много заявления за гласуване зад граница Централната избирателна комисия е получила от Турция. До редакционното приключване на броя желанието си да упражнят вота си за парламентарните избори успешно са регистрирали 17 730 души. От тях близо 5 хил. искат да гласуват в различни части на Истанбул. В Бурса и Измир, където също има големи изселнически общности, желаещите да гласуват са много. На първия тур за президентските избори миналата година в Турция гласуваха 27 909 наши сънародници.
На второ място по заявки в ЦИК се нареждат сънародниците ни от Испания - 2839 души, следва Германия с 2508. Във Франция правото си на глас искат да упражнят малко на 1000 души, като близо двеста от заявките са за секция в Париж. Да гласуват в Гърция искат 1226 души, в Холандия са над 720. Заявките от Южна Африка са 119. 575 са заявките от Швейцария, не липсват и по-нетрадиционни страни като Тунис, Корея, Обединените арабски емирства, дори от Непал. Часове преди изтичането на крайния срок за регистрации имаше само по едно заявление от Индонезия и Палестина.
Вчера ЦИК разпредели кой ще получи медийните пакети за предизборна агитация. Седем партии ще приберат по 40 хил. лв. за изявите си по телевизии и радиа - "Българско национално обединение", "Воля", "Възраждане", "Движение за равноправен обществен модел", "Движение за радикална промяна Българска пролет" "Движение Напред България" и "Партия на Зелените".
Осем са коалициите, чиито медийни изяви ще бъдат финансирани. По 40 хил. лв. получават "Да, България", "Коалиция на Недоволните" - БСД-Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз и "КОЙ - Българската левица и Зелена партия". "Нова република" получава 26 667 лв., а ДОСТ - 20 хил. лв. "Обединените патриоти" имат за медийните си появи допълнителни 16 хил. лв. Коалиция "БСП за България" ще разполага само с 6667 лв., а реформаторите и "Глас народен" получават 5714 лв.
По 5000 лв. ще получат девет инициативни комитета, които агитират за независими кандидати за депутати.

 

 

България

 • С имоти за 8 лв./кв.м се облажили и други гербаджийски функционери
  25. Юли 2017 143
  699
  0

  Още през 2004 г., когато започна бумът на строителството, Живко Мартинов, станал известен като депутата със суджука, започва да изкупува на безценица апетитни земи в Каварненско.
  Един от "ударите" е сделка с общински поземлени имоти в каварненското село Божурец. Освен Мартинов със земя за 8 лв./кв.м без наддаване в края на 2004 г. се сдобиват тогавашният добрички областен...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"