19 Април 2024петък11:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 17 хил. са мераклиите да гласуват в Турция

Девет инициативни комитета за независими кандидати ще получат по 5000 лв. за медийни изяви

/ брой: 42

автор:Павлета Давидова

visibility 52

За пореден път най-много заявления за гласуване зад граница Централната избирателна комисия е получила от Турция. До редакционното приключване на броя желанието си да упражнят вота си за парламентарните избори успешно са регистрирали 17 730 души. От тях близо 5 хил. искат да гласуват в различни части на Истанбул. В Бурса и Измир, където също има големи изселнически общности, желаещите да гласуват са много. На първия тур за президентските избори миналата година в Турция гласуваха 27 909 наши сънародници.
На второ място по заявки в ЦИК се нареждат сънародниците ни от Испания - 2839 души, следва Германия с 2508. Във Франция правото си на глас искат да упражнят малко на 1000 души, като близо двеста от заявките са за секция в Париж. Да гласуват в Гърция искат 1226 души, в Холандия са над 720. Заявките от Южна Африка са 119. 575 са заявките от Швейцария, не липсват и по-нетрадиционни страни като Тунис, Корея, Обединените арабски емирства, дори от Непал. Часове преди изтичането на крайния срок за регистрации имаше само по едно заявление от Индонезия и Палестина.
Вчера ЦИК разпредели кой ще получи медийните пакети за предизборна агитация. Седем партии ще приберат по 40 хил. лв. за изявите си по телевизии и радиа - "Българско национално обединение", "Воля", "Възраждане", "Движение за равноправен обществен модел", "Движение за радикална промяна Българска пролет" "Движение Напред България" и "Партия на Зелените".
Осем са коалициите, чиито медийни изяви ще бъдат финансирани. По 40 хил. лв. получават "Да, България", "Коалиция на Недоволните" - БСД-Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз и "КОЙ - Българската левица и Зелена партия". "Нова република" получава 26 667 лв., а ДОСТ - 20 хил. лв. "Обединените патриоти" имат за медийните си появи допълнителни 16 хил. лв. Коалиция "БСП за България" ще разполага само с 6667 лв., а реформаторите и "Глас народен" получават 5714 лв.
По 5000 лв. ще получат девет инициативни комитета, които агитират за независими кандидати за депутати.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ