19 Април 2024петък12:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Предизборни рикошети

Цецо пророкува пак мизерия за хората в Благоевград, не тябвало да им се обръща внимание

/ брой: 43

автор:Лозан Такев

visibility 919

На герберския форум в Сандански Цецо Гуменката, известен и като Цветан Цветанов от политическа партия ГЕРБ, пророкува като физкултурник номерата на изборните бюлетини за предсрочния вот.
Номер 11 означавало единадесета победа за бившите управляващи, които срамно напуснаха управлението, предизвикаха изборна вакханалия и обрекоха трудно съставяне на ново правителство, ако те не са на власт. Защото те единствени са най-подготвените, можещи и знаещи как се ръководи и в малцинство. А 11 било лидерско число.
 А номерът на БСП за изборите е 10. То пък означавало, че след 10 години БСП вече няма да я  има на политическия хоризонт. Защото новите им лица били като Тома Томов на 74 години...
Е, на 26 март Тома Томов и Цветан Цветанов ще премерят сили в Благоевград! Пак ще си говорим за моженето и влиянието. Даже и за това дали Томов може да бъде законотворец, в което най-вече се съмнявал законотворец като Татяна Дончева. И нея я видяхме какви ги твореше с поправките в законите два-три мандата досега. Тя предвидливо напусна БСП, защото сега от същата партия нямаше как да се състезава по законотворчество в 44-о Народно събрание, понеже уставът на социалистите въведе ограничение за мандатите.
Преди това и Бойко, уплашен от хора на Томов, се опита да го уязви, че журналистът му преподавал в школата в Симеоново уроци по комунизъм. Но момчето от Банкя и тогава не си било падало по комунизма, а само по Винету. Нищо, че тъкмо то пазеше косъм да не падне от главата на баш комуниста бай Тошо и си къташе партийната книжка бая време - докато не видя, че келепирът е другаде.
 И така, Цветанов наново даде обещания, че средната заплата може да стигне до 1500 лева, а минималната ще е 600, ако те управляват. И какви луди пари идат от еврофондовете. А хората го нападнаха и един работяга направо викаше: "Не искам наготово пари, искам да си ги изкарвам в нашите си фабрики тук!" А наоколо събралите се обясняваха възмутени на какъв хал са и в каква мизерия са принудени да живеят. "Не им обръщайте внимание", рече един бодигард, пък понечи да изведе Цветанов от наобиколилите го хора. Е, господа, вярно ГЕРБ не обръща внимание на хората. Нали всички вече ги видяха на два пъти какво могат! Просто умеят да подават оставки навреме и без нужда! Иначе интелектуалното им равнище не може да отскочи над... оградата в Банкя. То се вижда, като слушаме изреченията им пред публика и пред микрофоните. Като се казва: гледам и не вярвам на ушите си! Сега - ако дойдат пак на власт - ще оправят и образованието, и културата, и икономиката, и престъпността, и сигурността, и доходите... Защо не го правиха досега, не знам... И никой не знае.
 А най-вероятно, ако ГЕРБ отново седнат на "Дондуков" 1, всеки от нас ще получи най-малко по шест-седем апартамента, а в книжката си ще натрупа поне един милиард в лева, а защо не и в евро - нали ще минаваме в еврозоната? Това те ни го показаха как се прави.
 Интересно, защо на форума в Сандански не бяха забелязани нито Борисов, нито кметът на Симитли, може би се досещате защо...

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ