Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

По 40 лв. надбавки за хората с пенсии под 314 лв.

Мария Нинова

2. Март 2017 , брой: 43   205   0По 40 лв. великденски добавки ще получат всички пенсионери, чиито пенсии са под 314 лв., съобщи служебният премиер Огнян Герджиков след заседание на Министерския съвет вчера. В тази категория влизат 1 250 000 пенсионери. Общата стойност на отпуснатите пари е 51 млн. лв. "Има традиция за Великден да се дават надбавки за пенсионерите. Ако не бяхме направили това, щяхме да бъдем обвинени, че сме немощно правителство, което не може да направи това за най-бедната прослойка на обществото - пенсионерите", заяви  Герджиков. Той направи отчет на свършеното от правителството за месеца, откакто управлява. По думите му през първите два месеца на годината финансовите резултатите на държавата са много по-добри в сравнение със същия период на 2016 г.  
Министерският съвет одобри и допълнителен трансфер в размер на 224 503 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Със средствата ще се разплатят извършени разходи за престой и ползване на дейности и услуги от правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите през четвъртото тримесечие на 2016 г. Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.


Ако не бяхме отпуснали пари за добавки, щяхме да бъдем обвинени, че сме немощно правителство, обяви служебният премиер Огнян Герджиков

Снимка БГНЕС

 

 

България

 • Най-много свещеници липсват във Видинско и Врачанско
  25. Септември 2017 187
  102
  0

  Свещениците бягат зад граница заради ниски заплати. За това алармира отец Никола Ризов, председател на Синдиката на свещено и църковно служителите към КТ "Подкрепа". Млад свещеник в България започва работа на минимална заплата и през годините тя се увеличава единствено с добавката за клас прослужено време.
  Именно ниското заплащане е сред причините за намаляващите кандидати за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"