20 Април 2024събота02:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

С работодателите мислим първо за малките и средни фирми

БСП и бизнесът се обявиха против новия план "Юнкер", разделящ Европа на две скорости

/ брой: 43

автор:Дума

visibility 64

С работодателските организации мислим първо за малкия и среден бизнес, които са гръбнакът на българската икономика. Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 25 МИР София град Корнелия Нинова след срещата си с представители на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. В нея участваха водачите на листите на "БСП за България" в Стара Загора, Бургас и Пловдив област Драгомир Стойнев, Петър Кънев и Георги Търновалийски. В началото на срещата Нинова закичи всички с мартеници, на които е изписано мотото на левицата за парламентарните избори "Поискай промяната".
Лидерът на БСП съобщи, че на срещата е било постигнато единодушно съгласие образованието да бъде обвързано с потребностите на икономиката. "Предложенията ни за професионално образование, плюс изготвяне на Карта за висшето образование "Бизнес-образование", с която във висшите училища да се залагат специалности, които са необходими за фирмите. Нужно е държавата да поема издръжката им, за да се гарантират кадри за бизнеса", уточни Нинова.
 "Имаме единно мнение с работодатели за насърчаване на българското производство и индустрия. Представихме предложенията си за ролята на държавата. Обяснихме, че не става въпрос за регулации, които да утежнят бизнеса, а за въвеждане на правила в икономиката", обясни Нинова. Тя обяви, че са били обсъждани още Законът за публичните предприятия, с който социалистите предлагат държавните и общинските фирми да се управляват не на политически принцип и квоти, а на професионален с конкурсно начало. Нинова представи и идеите на левицата за защита на българското производство със Закона за храните. С него се настоява чуждите търговски вериги да продават определен процент български стоки. "Продължаваме да смятаме, че те издевателстват над българските производители и не плащат данъци. Това е удар върху нашето производство", категорична бе Нинова. Представихме вижданията си за земеделието с налагане на таван за субсидиите на едни производители и разпределяне на средствата на малките производители на месо и мляко, отбеляза тя. На срещата Нинова е изразила загриженост за административната тежест на бизнеса. "Трябва да направим така, че срещу плащаните такси да стои реална услуга. Нужно е да се направи законодателна и практическа ревизия на това", смята тя.
"Ако се случат изразените намерения на г-н Юнкер за Европа на две скорости, всичко това няма да има смисъл. Категорично се противопоставихме на подобна позиция на разделяне на членовете на ЕС на два клуба - на едни държави, които да са по-развити, и на други,  сред които е и България, към които ще има нови дискриминационни мерки. Настояваме за еднакво отношение към всички държави членки на ЕС, а не да ни третират, като втора ръка хора", отсече Нинова.
Съгласихме се с БСП за бърза и дълбока реформа в образованието, след която то да готви кадри за българската икономика, заяви председателят на АИКБ Васил Велев. "Получихме подкрепа и за намирането на икономически механизми и стимули за насърчаване на реализацията на завършилите в България и преразглеждане на политиките по миграция с оглед създалия се дефицит на кадри. Бяха одобрени и идеите ни за въвеждане на принципа за мълчаливото съгласие по презумпция и облекчаване на административните прегради за малкия и средния бизнес", обясни Велев.


Имаме единно мнение с работодателите за насърчаване на българското производство и индустрия, заяви Корнелия Нинова

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ