24 Април 2024сряда16:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Емоции без конкретика

/ брой: 43

автор:Галина Младенова

visibility 1572

Времето за мислене на дребно приключи, обяви американският президент в първата си програмна реч пред конгреса на САЩ. Словото на Тръмп се очакваше с нетърпение не само в Америка, но и в цял свят. Надеждата беше, че новият лидер на САЩ най-накрая ще изясни намеренията си по редица проблеми. Останаха с надеждите си - Тръмп предпочете вместо обявяването на конкретни планове и законодателни инициативи, емоционално изказване в духа "ще направим Америка велика".
Преди година самият Тръмп разкритикува последното послание на своя предшественик Обама, като го нарече "реално скучно, бавно и мудно, тежко за гледане". Неговата реч в никакъв случай не беше нито бавна, нито мудна, но пък не беше и особено интересна. Причината за това е само една - нямаше никакви конкретни разяснения какви ще са следващите грандиозни стъпки и радикални инициативи на новия стопанин на Белия дом. От 60-минутната реч на Тръмп стана ясно само едно - планът му е прост и ясен и се свежда до "два основни принципа: купувай американски стоки и наемай американци". Имаше, разбира се, и малко конкретика - президентът отново подчерта, че възнамерява сериозно да увеличи военния бюджет на страната, защото как да си лидер и то велик, ако не си силен. Тръмп обеща и да намери нови приятели на Америка, но не уточни кои именно ще са те. Повечето наблюдатели веднага обърнаха внимание, че в своята реч американският президент нито веднъж не спомена Русия - нито сред приятелите, нито сред враговете.
Анализаторите обаче забелязаха, че в иначе емоционалната реч на Тръмп този път липсваха яростните нападки срещу опонентите му. Това обаче е лесно обяснимо - американската конституция не позволява нито на президента, нито на законодателите да приемат важни решения и да управляват страната, като се игнорират един друг. Те са длъжни да се договарят и да си взаимодействат. Умението да се договаряш с Конгреса се смята за едно от най-важните качества на успешния президент. А Тръмп със сигурност иска да е такъв...
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 262

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 230

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 305

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ