Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Това не е нормално

Георги Георгиев

2. Март 2017 , брой: 43   1296   0Скандалът с бившия посланик на България в САЩ  Елена Поптодорова, независимо към коя версия на случилото се придържате, надали щеше да добие някакви епични размери в общественото пространство, ако бившият министър на външните работи Ивайло Калфин не бе решил да се метне на амбразурата. В опит да защити Поптодорова, пред Нова телевизия той намеси Русия в цялата битова история, като заяви, че приемал публикациите в московската преса за инцидента като: "част от пропагандата: колко лоши хора стават натовци и крадат парфюми по летищата". С подобен намек излезе вчера на първата си страница и вестник "24 часа", който дори е пресметнал, че 90 руски медии тиражирали новината за бившия ни посланик. На Калфин това също му направило впечатление. Е, и. Представяте ли си - цели 90 руски медии публикували информация на полска медия и натъртвали за НАТО и ЕС, натяквали, пропагандирали и хибридизирали. Какъв ужас! Вероятно това е причината електронното издание "Медиапул" да поднесе информацията за ефира с участието на Калфин като: "Калфин определи като пропаганда атаките на руските медии срещу Поптодорова". Схванахте ли.

 Ако не, да повторим пак - "атаките на руските медии срещу Поптодорова". Ама имало съобщение на полската полиция, ама имало и на Външно, ама госпожата си е признала. Няма такова нещо. Не рефлексирайте, а повтаряйте: "атаките на руските медии". Да не вземете да кажете, че това прилича на пропаганда. Сакън!
Уважаеми г-н Калфин и колеги, това, което лансирате като тези, не е нормално. За жалост не е и смешно. Няма нищо нормално да изграждате защитни тези, като атакувате трета страна, само защото тя е препредала информация от първоизточника. Колко български редакции следят информационния поток от Полша? А колко следят този от Русия? Ненормално е да се опитвате да неглижирате действията на едно частно лице с действията на "руската пропаганда", която в случая се изразява... В какво се изразява? Че е превела от полски едно съобщение от три реда?
Опитите да се съзира пръстът на Русия във всяко нещо, което не се нрави на някои хора, буди не само съжаление, а и загриженост за психичното им здраве. Ако се тръгне по тази линия, трябва да обявим за руска пропаганда самия инцидент на летището - явно са го организирали руски агенти, а после друг руски агент го е разказал на медиите, в които също руски агенти са решили да го публикуват, за да може руски медии да го тиражират, да го разбере България и така да бъдат окепазени НАТО и ЕС.
Глупости. Епични глупости. На Русия не й е нужна никаква специална пропаганда, докато има хора, на които в главите живее поне по един Путин, който чука там с чукчето си от сутрин до вечер. Чук-чук. Чук-чук.
Хора, пазете се. Това е заразно. Мислете. Това е единствената ви защита. Мислете.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"