Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

12 Декември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Това не е нормално

Георги Георгиев

2. Март 2017 , брой: 43   1227   0Скандалът с бившия посланик на България в САЩ  Елена Поптодорова, независимо към коя версия на случилото се придържате, надали щеше да добие някакви епични размери в общественото пространство, ако бившият министър на външните работи Ивайло Калфин не бе решил да се метне на амбразурата. В опит да защити Поптодорова, пред Нова телевизия той намеси Русия в цялата битова история, като заяви, че приемал публикациите в московската преса за инцидента като: "част от пропагандата: колко лоши хора стават натовци и крадат парфюми по летищата". С подобен намек излезе вчера на първата си страница и вестник "24 часа", който дори е пресметнал, че 90 руски медии тиражирали новината за бившия ни посланик. На Калфин това също му направило впечатление. Е, и. Представяте ли си - цели 90 руски медии публикували информация на полска медия и натъртвали за НАТО и ЕС, натяквали, пропагандирали и хибридизирали. Какъв ужас! Вероятно това е причината електронното издание "Медиапул" да поднесе информацията за ефира с участието на Калфин като: "Калфин определи като пропаганда атаките на руските медии срещу Поптодорова". Схванахте ли.

 Ако не, да повторим пак - "атаките на руските медии срещу Поптодорова". Ама имало съобщение на полската полиция, ама имало и на Външно, ама госпожата си е признала. Няма такова нещо. Не рефлексирайте, а повтаряйте: "атаките на руските медии". Да не вземете да кажете, че това прилича на пропаганда. Сакън!
Уважаеми г-н Калфин и колеги, това, което лансирате като тези, не е нормално. За жалост не е и смешно. Няма нищо нормално да изграждате защитни тези, като атакувате трета страна, само защото тя е препредала информация от първоизточника. Колко български редакции следят информационния поток от Полша? А колко следят този от Русия? Ненормално е да се опитвате да неглижирате действията на едно частно лице с действията на "руската пропаганда", която в случая се изразява... В какво се изразява? Че е превела от полски едно съобщение от три реда?
Опитите да се съзира пръстът на Русия във всяко нещо, което не се нрави на някои хора, буди не само съжаление, а и загриженост за психичното им здраве. Ако се тръгне по тази линия, трябва да обявим за руска пропаганда самия инцидент на летището - явно са го организирали руски агенти, а после друг руски агент го е разказал на медиите, в които също руски агенти са решили да го публикуват, за да може руски медии да го тиражират, да го разбере България и така да бъдат окепазени НАТО и ЕС.
Глупости. Епични глупости. На Русия не й е нужна никаква специална пропаганда, докато има хора, на които в главите живее поне по един Путин, който чука там с чукчето си от сутрин до вечер. Чук-чук. Чук-чук.
Хора, пазете се. Това е заразно. Мислете. Това е единствената ви защита. Мислете.

 

 

 

Няколко думи

  • 12. Декември 2017 243
    248
    0

    Лекари от ТЕЛК се готвят за оставки. Защо ли, щом управляващите уж имат ясна визия за бъдещето на ТЕЛК?!
    Медици от ловешката болница пак не са получавали заплати от няколко месеца, а уж всичко беше уредено от предишния екип на МЗ и заплатите щяха да са ОК. Сегашният екип на МЗ пък разкри разковничето на проблемите в болницата, при това с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"