29 Март 2024петък02:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

ИРЕНА:

Народната песен е в душата ми от малка

Ние, българите, трябва да се гордеем с фолклорната музика и да я разпространяваме по света, защото в нея има нещо вълшебно, което е само наше, казва младата изпълнителка

/ брой: 44

автор:Надежда Ушева

visibility 1176


"Виждам голямо еднообразие в песните. Като че ли всички искат да приличат на някой друг, но не и на себе си"



ИРЕНА е най-новото попълнение в семейството на музикална компания "Ара Мюзик". Гласовитата изпълнителка със сини очи е от Банско. Завършила e средното си образование в НУФИ "Филип Кутев", а висше - в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност изпълнителско изкуство.


- Ирена, как се озовахте в семейството на музикална компания "Ара Мюзик", как ви откриха?
- Здравейте на вас и на всички читатели на вестник ДУМА. В "Ара Мюзик" се озовах преди около две години. Явих се на кастинг, който се организираше от фирмата за търсене на нови таланти. Преборих се с конкуренцията и така станах част от семейството на музикалната компания. 
- Не ви ли притеснява голямата конкуренция в бранша? Как се справяте с нея?
- Никога не ме е притеснявала. Мисля, че имам всички качества, необходими на един млад изпълнител да успее. От малка се занимавам с музика, тя винаги е била моят живот и където и да съм на участие, хората са доволни от мен и са оценявали качествата ми. Разбира се, конкуренция трябва да има, но тук по-скоро можем да говорим за един друг тип предимства на някои изпълнители. Нещата в този бранш се сведоха по-скоро до финансовите възможности, а не до качествата, които трябва да притежаваме. Това е много жалко, но искрено се надявам да можем да променим схемата.
- Всеки млад артист мечтае за голямата сцена, на какво разчитате? Какви са вашите амбиции?
- Разчитам и винаги съм залагала единствено на себе си и на моите качества като изпълнител, защото разбрах, че в този бранш всеки е готов да те съсипе по хиляди начини. Да го кажа така: Това е свят на вълци, които са готови да те изядат и ако ти не се превърнеш в нещо още по-свирепо, нямаш шанс да оцелееш. Моите амбиции са доста големи. Никога не съм се задоволявала с това, което съм постигнала. Знам, че винаги мога и още. Мечтая си за голямата сцена, за голямата емоция, която може да се почувства само там. Надявам се и вярвам, че един ден това ще се случи.
- Завършили сте НУФИ "Филип Кутев"? Кой ви насочи към народната песен?  
- Народната песен е в душата ми от малка. Мисля, че всички българи трябва да се гордеят с тази музика и да я разпространяват по света, защото в нея има нещо вълшебно, нещо, което е само наше - Българско. Когато бях малка, майка ми беше човекът, който ме насочи към народната музика. Тя ми даде страхотна музикална основа и ме разви до голяма степен като изпълнител. Винаги ще я има любовта ми към фолклорната музика и ще я изпълнявам с удоволствие.
- Как подбирате песните, които изпълнявате?
- Доста трудно. Аз съм голям критик и перфекционист. Честно да ви кажа, когато чуя една песен, или ми харесва, или не. Няма средно положение. За съжаление, напоследък се наблюдава  доста голямо еднообразие в песните. Като че ли всички искат да приличат на някой друг, но не и на себе си. Певецът трябва да има индивидуалност и да изразява музиката през своя поглед, а не по начин, който не му отива. С една дума, трябва да не бягаш от себе си и да предлагаш на хората твоето виждане на нещата. Мисля, че, ако се работи така, музиката ще бъде доста по- разнообразна.
- Младите хора как възприемат македонската песен? Има ли публика за народната музика въобще?
- Напоследък забелязвам, че все повече млади хора слушат народна музика. Мисля, че има и винаги ще има публика за народната музика, защото както казах, традициите трябва да се съхраняват, както и музиката ни, защото тя е нашето богатство.
- Разкажете за общия си проект със съпруга си Александър - "Като две капки вода", как се роди идеята?
- Това е нашият първи съвместен проект и смятам, че се получи доста добре. Песента се прие с доста позитиви, както и новината, че сме двойка. Идеята се роди, след като той ми направи предложение за брак. С нашите продуценти от "Ара Мюзик" решихме, че ще бъде приятна изненада за феновете ни да представим дуетна песен. Песента стана доста забавна, описва нашето всекидневие и нас двамата като характери. Успяхме да я представим на сватбата ни, което допринесе още повече за доброто настроение на гостите.
- Помага ли ви факта, че мъжът ви също е певец? Така по-лесно или напротив, по-трудно се работи?
- Помага ми. Ние двамата доста често си пеем вкъщи и можете да си представите колко ни е забавно: С Александър сме заедно от доста време и сме преодолели всички фази на ревност и такива подобни неща. Винаги се подкрепяме със съвети,  относно музикалните проекти. Ако той нямаше нищо общо с музиката, едва ли щяхме да сме заедно.
- Извън сцената, какви са вашите интереси? Как обичате да почивате?
- Обичам да пътувам. Когато ми остане време, винаги намирам къде да отидем. Свикнала съм на доста динамичен начин на живот и ми е трудно да си стоя вкъщи. Като всяка жена, естествено, обожавам да се разхождам по магазините и да пазарувам. Действа ми като антистрес терапия. И, разбира се, добрата компания също ме разтоварва отлично.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ