Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Над 1300 участници на таекуон-до в София

Владимир Николов

3. Март 2017 , брой: 44   239   0Рекорден брой над 1300 състезатели от 40 държави ще участват утре и в неделя в Открит турнир по таекуон-до в олимпийската версия WTF в зала "Арена Армеец" в София. Състезанието е генерална проверка за Европейското първенство за младежи (6-9 април), което ще се състои в същата зала и ще е основният тест за готовността на страната ни да приеме световното първенство догодина. Турнирът тази година получи престижната категория G1 и това го прави първото ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуон-до федерация (WTF) и Европейския таекуон-до съюз.
За турнира пристига един от най-добрите треньори в света - Драган Йович с олимпийската шампионка от Лондон 2012 Милица Мандич и с вицешампионката от Рио 2016 Тияна Богданович. Ще дойдат и белгийците Кетби Си Мохамед и Жауад Ашаб, които участваха в Рио 2016, а техният треньор е един от най-добрите през последните две години.
В нашия отбор пък е Йордан Колев, европейски вицешампион за младежи до 21 г.
Турнирът е за всички възрастови категории, а финалите в двата дни са от 17 ч. Като наблюдател и оценител на организацията в София е Парк Санг Хюн от Световната таекуон-до централа (Kukkiwon), с която през април ще подпишем споразумение и България ще стане център на таекуон-до за Европа.

 

 

Спорт

 • "Сините" се промъкнаха на 1/8-финал за купата след продължения срещу Ботев Гълъбово
  21. Септември 2017 185
  44
  0

  Спортният директор на Левски Даниел Боримиров предрече, че атаките срещу клуба, които започнаха в последните няколко дни, ще продължат. Според бившия национал информациите, че "сините" използват незаконно ст. "Георги Аспарухов", не излизат случайно.
  "Левски винаги е бил трън в очите на много хора, така че ще продължават атаките. Ние сме вековен отбор и сме се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"