Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Над 1300 участници на таекуон-до в София

Владимир Николов

3. Март 2017 , брой: 44   261   0Рекорден брой над 1300 състезатели от 40 държави ще участват утре и в неделя в Открит турнир по таекуон-до в олимпийската версия WTF в зала "Арена Армеец" в София. Състезанието е генерална проверка за Европейското първенство за младежи (6-9 април), което ще се състои в същата зала и ще е основният тест за готовността на страната ни да приеме световното първенство догодина. Турнирът тази година получи престижната категория G1 и това го прави първото ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуон-до федерация (WTF) и Европейския таекуон-до съюз.
За турнира пристига един от най-добрите треньори в света - Драган Йович с олимпийската шампионка от Лондон 2012 Милица Мандич и с вицешампионката от Рио 2016 Тияна Богданович. Ще дойдат и белгийците Кетби Си Мохамед и Жауад Ашаб, които участваха в Рио 2016, а техният треньор е един от най-добрите през последните две години.
В нашия отбор пък е Йордан Колев, европейски вицешампион за младежи до 21 г.
Турнирът е за всички възрастови категории, а финалите в двата дни са от 17 ч. Като наблюдател и оценител на организацията в София е Парк Санг Хюн от Световната таекуон-до централа (Kukkiwon), с която през април ще подпишем споразумение и България ще стане център на таекуон-до за Европа.

 

 

Спорт

  • Сравняват триумфа на хасковлията в Лондон с четвъртото място на футболистите ни от Световното в САЩ 1994
    22. Ноември 2017 229
    59
    0

    Григор Димитров се гордее, че играе за България и по думите му пролича, че и занапред ще го прави. Най-добрият ни тенисист е могъл спокойно да избере да се състезава за друга държава, след като през годините живееше във Франция, Швеция, САЩ, а сега местожителството му е Монте Карло, където пребивават и други от тенис звездите. Хасковлията обаче...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"