20 Април 2024събота03:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА отказа Локо Сф от 3-ото място

Капитанът Янчев призова феновете към обединение

/ брой: 99

автор:Владимир Николов

visibility 1001

ЦСКА срази категорично Локо Сф с 3:1 в дербито на 24-ия кръг на "А" група в директен спор за третото място в класирането, което дава право на участие в турнира на Лига Европа. Головете за тима на Милен Радуканов вкараха Спас Делев 40), Мишел Платини (57) и завърналият се след контузия бранител Костадин Стоянов (62). Почетно за тима на Диян Петков се разписа Марчо Дафчев (90+1) в добавеното време.
Старши треньорът на "червените" направи три промени в състава си в сравнение с последния мач на тима срещу Монтана. В редиците се завърнаха Маркиньос, който празнува 29-ия си рожден ден, както и двама  от голмайсторите - Делев и Стоянов. Още в 5-ата мин. Грегъри Нелсън навърза отляво 4-ма бранители на Локо, но центрирането му бе изчистено. Холандецът бе и с основна заслуга за първия гол, след като преодоля с лекота двама бранители в наказателното поле и пусна пас към Спас Делев, който пробва техничен удар с пета, но без успех. Рикоширалата топка обаче отново попадна у него и този път той се поправи и простреля резервния вратар на "железничарите" Валентин Галев. Бразилецът Мишел Платини удвои след паузата с прекрасно изпълнение от въздуха. Иван Бандаловски проби отдясно и центрира на крака му и той от воле отново матира Галев. В 62-ата мин. след центриране на Борис Галчев Галев изпусна топката зад гърба си и от голлинията Костадин Стоянов я добута в мрежата му.
"Червено-черните" пък се надпреварваха да грешат и капитанът им Кристиян Добрев от 3 м стреля в тялото на вратаря Караджов. Пропуски от чисти позиции направиха и американецът Джамабл Джонсън и мароканецът Идрисии, който преодоля вратаря на "червените", но не успя да уцели рамката на вратата.
След загубата Локо Сф се смъкна на 5-о място и след съименника си от Пловдив.


"Добър мач, искахме още първото полувреме да вкараме 2-3 гола и малко прибързвахме, но заслужено победихме. Сега всичко в клуба е наред. Маркиньос имаше рожден ден и затова по този начин се радвахме след първия гол, все едно той духа свещички. Не е приятно разделението на феновете ни в Сектор Г. Казаха ми, че са се обособили два сектора. Искаме единна публика, нашата сила е в това, че сме единни. Клуб, ръководство, фенове, всички сме едно, клубът е над всичко и всеки трябва да работи за каузата", заяви след мача капитанът на ЦСКА Тодор Янчев.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ