20 Май 2024понеделник13:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Само БСП реагира на провокациите на ДОСТ в Кърджали

Намесата на Турция стигна до нови висини, след като и социалният им министър открито призова да се гласува за партията на Местан, заяви Александър Симов

/ брой: 46

автор:Дума

visibility 57

Само БСП реагира на провокациите на ДОСТ в Кърджали. Водачът на листата на "БСП за България" Александър Симов и ръководството на партията в града излязоха с позиция относно поведението на ДОСТ от последните дни.
ДОСТ е единствената партия, която на 3 март не е отиде пред Паметника на освободителите в града. Също така в неделя криминалисти иззеха 400 торбички с храна от първа необходимост с лика на партията. По националната телевизия пък тече клип на партията на Лютви Местан с турски субтитри.
Симов заяви, че на местно ниво БСП е единствената, която реагира на поведението на ДОСТ. В позицията на БСП се посочва, че откритият склад за храни е ясно доказателство за опитите на една външна сила да манипулира и предрешава политическия вот и гражданската воля. "Това е брутално нагло посегателство срещу демокрацията и честността на изборите", заявява Симов. Водачът на листата е категоричен, че поведението на ДОСТ е неприемливо за наричаща себе си "българска" политическа сила, "защото хората на Местан пренебрегнаха националния празник на всеки българин и патриот, като не се появиха на честванията на 3 март и не благоволиха дори да положат цветя пред Паметника на загиналите за освобождението на Кърджали". В позицията на БСП се разкрива, че снимки на поднесения от тях венец в Момчилград са били свалени от сайта на партията, сякаш се срамуват от това, че са отдали почит на Освобождението на България. Социалистите смятат, че намесата на Турция у нас е стигнала до нови висини, след като и социалният им министър открито е призовал да се гласува за партията на Местан. "Нуждаем ли се от повече доказателства за дългата ръка на Ердоган, която се опитва да третира България като турски санджак?", питат от БСП. Социалистите призовават всички национално-отговорни партии да изразят становище по грубото посегателство срещу демокрацията у нас.
От ВМРО коментираха, че появяването на турския посланик в София Сюлейман Гьокче в клип на партия ДОСТ е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поиска спиране на клипа на ДОСТ и отзоваване на турския посланик от страната.
Вчера стана ясно, че има и арестуван 40-годишен мъж от Кърджали заради откритите в склад 400 пакета с храни. По-късно от ДОСТ обявиха, че ще сезират прокуратурата, че служителите на МВР незаконно са отнели пакетите, които били закупени от него и надлежно фактурирани.
 

Енергетиката катастрофира при ГЕРБ и ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 92

"Булгаргаз" продава капацитета си в турските терминали

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 92

Харчим най-много за храна и жилище

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 92

Майдан в Грузия?

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 92

Косово подобрява социалното подпомагане

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 92

Накратко

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 92

Порои и наводнения в Западна Европа

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 92

Странни статистики

автор:Евгени Гаврилов

visibility 168

/ брой: 92

Не разпилявайте гласа си

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 92

Проповедниците на лъжата

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 92

Не харесвам привилегиите на политиците

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ