28 Март 2024четвъртък18:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Речта на Президента

Завърши 30-годишната война срещу българската памет

/ брой: 46

автор:Велислава Дърева

visibility 2320

6 минути. Толкова беше речта на Президента на 3 март. Заедно с протоколните обръщения. За 6 минути ген. Радев срина грантоносната кула от фалшиви мантри, истерични клетви и зловредни заклинания, произвеждани близо 30 години от една орда хонорувани деконструктори на българската история, титулувани русофоби и всякаква непорината соросоидална воня.
30 години тая орда скверни олтара на народната памет, избожда очите на нашите икони, на нашите светци и първоучители, на нашите апостоли и революционери, пришива им думи и дела, които нито са казвали, нито вършили, и даже - обявява ги за автори на евроатлантизма, за основатели на ЕС и НАТО, едва ли не!
И гъгне, и дудне маниакално, с една студенокръвна надменност, и трови обществото, и го разяжда, и го развращава, и повтаря до припадък едно и също, едно и също, едно и също: Турското робство е благоденствие, рахатлък под сянката на падишаха; Османската империя е мила и любезна, тя е И наша империя, а Истанбул е И наша столица; няма българи - българите са (сме!) най-чисти османлии; Батак е мит; Априлското въстание е стилистична фигура, изобретена от нашите историци, Възраждането - и то; Ботев е терорист, неговата публицистика предизвиква ужас и отвращение; Левски е детеубиец и лайно; граф Игнатиев обеси Апостола, а хаджи Иванчо - светъл пример; "Под игото" е националистически идиом; 3 март 1878 г. няма нищо общо с България; Русия не ни е освободила, а ни е поробила...
И страдае, и се тръшка, и горко ридае таз орда, че не сме случили на освободители; че не храбрите американски рейнджъри или поне - английските лордове, а руските солдати наритаха тъй благотворната и любезнейша империя...
30 години продължава това. 30 години - един безкраен атентат, един организиран, скъпоплатен терор срещу българската история, срещу българския народ, срещу българския дух и българската душа, срещу българското достолепие, срещу българската държава. И особено - срещу българската памет и признателност към Русия. Името на Русия, самото съществуване на Русия, докарва иждивенците на "Америка за България" до неистов, неудържим изблик на Delirium rusofobicus, който, прочее, е тяхното естествено патологично състояние. И всеки, който не мисли като американските и неоосманистките стипендианти, е "путинист", "русофилитик", "рублояд", "ватник" и "боклук".
На 3 март, точно за 6 минути, Президентът изрина тая непорината, токсична воня и я изхвърли на бунището. Така завърши 30-годишната война срещу българската памет.


Снимка БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 289

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 308

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ