20 Април 2024събота15:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Цветята на Емилия Арабаджиева във "Възраждане"

/ брой: 49

автор:Надежда Ушева

visibility 163

Изложба живопис "Цветето" на Емилия Арабаджиева ще краси пловдивската галерия "Възраждане" до 20 март. На откриването бе представен и новият луксозен каталог на авторката. 
Емилия е неукротим дух, работохолик и... мечтател. Професионалист художник, работещ в няколко жанра - сценография, сценичен костюм, рисунка и живопис. Освен всичко това, тя, вече години, е директор на училището за сценични кадри, което училище успя, с присъщата си воля и силен характер, да превърне в национална гимназия. Но на първо място Емилия Арабаджиева е художник. През целия си деятелен живот тя не е спряла да рисува, да прави изложби и да изненадва с различни живописни жанрове, посочва галеристката Краси Алексиева.
Рисунките й са близки до театралния дух. Те са раздвижени, одухотворени, носят емоционална наситеност и визуална красота. Изпълнени са сякаш на прима виста и създават илюзия за ангелска крилатост.
Зрителите могат да видят пейзажи от Средна гора, които сякаш са рисувани само през пролетта, когато великото зелено е в царствен разцвет, когато самата светлина е омагьосана да открива зеленото, по-зеленото, най-зеленото. Серията натюрморти с цветя са подчинени на естетска семплост, много често зад тях се простира пейзажът. Цветята са класически и са оставени сами на себе си, за да разкрият тайната на красотата си. Авторката ги поднася опростено, за да не бъде техният чар нарушаван от излишни елементи. Едрият план определя и тяхната сила на емоционално внушение върху сетивата ни, допълва Алексиева.


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ