26 Април 2024петък06:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Да изметем боклуците!

Задължително трябва да се освободим от тези, които ни свлякоха в пропастта на безхаберието, на злите човешки навици и пороци

/ брой: 49

автор:Петра Ташева

visibility 1529

Забелязали ли сте каква въртокъщница е Природата? Как умее сама да се чисти, да си нарежда и пренарежда "къщичката"! Задухат пролетес ветровете, завалят дъждовете, измете Тя боклуците, после светне със слънчицето и ни зарадва с хубостите и със зараждането на новия живот! И всички с надежда чакаме плодовете от семената, които през Пролетта полагаме в недрата на майчицата Земя!
Та и ние, хората, по примера на Природата всяка пролет правим основно пролетно почистване. Изхвърляме ненужните боклуци, натрупани през тежката студена и трудна Зима! И започваме на чисто новия живот! На нас тази пролет ни предстои голямо и основно ЧИСТЕНЕ! Трябва, нужно ни е да си изчистим земята, обществото и държавата от зловредните субекти, които ни върнаха назад в историята, назад в науката и образованието, назад в икономиката и стопанството, назад в културата!  Задължително трябва да се освободим от тези, които ни свлякоха в пропастта на безхаберието, на злите човешки навици и пороци! Да съберем сили и да се потрудим този път основно да си изметем боклука, който ни пречи в живота! Да се откажем веднъж и завинаги от тези некадърници, които разсипаха страната и държавата и свлякоха в калта морала на хората! Да накажем, да забравим онези, които се мислеха за "богове", които се гледаха в криви огледала и не преценяваха собствените си "персони", които се виждаха като способни и можещи, а се оказаха неграмотни, неможещи, лошо мислещи и несъзидателни! Да се отвърнем от егоцентричните и да приемем благородно трудещите се. Да приемем скромно съзидаващите, защото се нуждаем от интелигентни, способни, културни, знаещи и можещи. Да си възвърнем надеждите за добър, сигурен и смислен живот!
Усърдно да се включим всички в основното пролетно чистене на политическия небосклон! Да се освободим от ненужните, които ни пречат да станем пак нация за пример в производството, в научните интереси, в културните постижения! Защото българите от време оно навсякъде се славеха със знанията си, с трудолюбието си, с морала си, с творческите си възможности, със спортните си успехи... И сега има единици, които продължават тези традиции, но много станаха онези, които ни посрамиха по света с невежеството си, със срамните си и недостойни постъпки. Не, не бива това повече да продължава! Ние сме наследници на смели и достойни трудови хора. Имаме интелигентни и културни предци и трябва да си заемем достойно местата, които ни се полагат в света като съзидатели и творци, а не като вредители и рушители!
Трудно ще бъде отново да се изкачваме нагоре по стръмнината. Повече от четвърт век падаме в обществената, политическата  и икономическата пропаст. Стигнахме го вече това проклето дъно. Стига повече падане! Време е с общи усилия, с нови и чисти управници, със способни и кадърни водачи да почнем катеренето нагоре!
Да повярваме, че всичко е в нашите ръце и възможности. Задружно, заедно да го направим! Да кажем сбогом на омразата! Да се сдружим и да заработим заедно за общите и личните ни блага и успехи. Можем да бъдем трудолюбиви и добри, стига да има кога и къде да го покажем. Но все пак да не забравяме, че успехите принадлежат на  решителните и на смелите. А след предстоящото пролетно чистене, да си подредим отново малката ни красива и уютна собствена къщичка, известна по света със свидното за нас и скъпото на всички ни име БЪЛГАРИЯ!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ