20 Април 2024събота03:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП ще отмени училищния закон

Ще върнем парите в държавните и общински училища и ще въвеждаме един учебник за клас, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 590

Правителството на Бойко Борисов е сложило кръст на българското образование, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на театъра във Враца в сряда. "Техният закон за училищно и предучилищно образование обрече децата на неграмотност, взе парите от държавното и частното училище и ги даде на частните колежи. Промени учебниците така, че за малко да замени "Под игото" с "Робинзон Крузо". И тази година децата пак ще тръгнат на училище без учебници", допълни тя. По думите й след всичко това ГЕРБ имат наглостта да кажат, че образованието е техен приоритет. "БСП ще отмени техния Закон за училищното и предучилищното образование, ще върнем парите в държавните и общински училища, въвеждаме един учебник за един клас, по един предмет. Ще върнем професионалните гимназии, защото няма кадри за икономиката. Ще финансираме БАН, за да може България, стъпвайки на наука и иновации, да върви напред", обеща Нинова. Тя бе категорична, че това е основата на реформа в образованието, която предлага левицата.
"Чувам Борисов да казва, че ще праща всяко дете насила на училище. В кое училище, г-н Борисов, след като закрихте и общински, и държавни училища в цялата страна? Ние даваме своята алтернатива, нека чуем вашата", призова Нинова.
Тя припомни, че гордостта на ГЕРБ била в това, че са оставили финансова стабилност и се обърна към Борисов с думите: "Г-н Борисов, не искаме вашата финансова стабилност, която представлява 27 млрд. лева дълг, защото тези хора в залата ще плащат този дълг. Вече една трета от това, което изкарва всеки от вас, не е ваше, дължим го. Борисов ни го взе в аванс". Според Нинова 30% от всичко произведено в България вече е дълг.
"С такъв лидер няма никакъв шанс за противниците! Ние тръгваме за победа и то такава, че след 26 март България да се управлява от хора, които не обещават, а изпълняват!", заяви Иван Генов, водач на листата на кандидатите за народни представители от "БСП за България" за Врачанска област.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ