Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Юни 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Страх от страхотните

Павлета Давидова

13. Март 2017 , брой: 50   1103   0ГЕРБ така свикнаха да владеят, че опасността някой друг да спечели овациите на народа ги кара да треперят от бяс. Елена Йончева се оказа последният най-голям дразнител и гербаджиите се втурнаха да я заливат с кофи лъжи и обвинения. България била дала милиони за нейните репортажи... Би било хубаво, ако държавата подпомагаше талантливите. За съжаление всеки от нас е оставен да се оправя сам. Затова най-успелите ни учени са в чужбина, музикантите ни жънат слава навън, а медиците ни бягат зад граница.
Колко са родните журналисти, които са признати по цял свят? Колко са смелчаците, отишли в зоните на конфликт не само за снимка, а да свършат някаква работа, да разкрият някаква несправедливост? Тук не говорим за плеядата журналя, хукнала на вояж с премиера заради някоя пиарска проява. Йончева дори може да се "похвали", че е отвличана в Ирак. В този смисъл, едва ли брътвежите на някой роден политик могат да я уплашат...
ГЕРБ обаче се страхуват от една страхотна журналистка. Няма как иначе да си обясним абсурдната словесна атака, на която подложиха водачката на листа в Хасково.
От вчера се опитват да прокарат теорията, че една журналистка е виновна за държавните харчове. Някакви полети погнаха Георги Харизанов, френски болести забълнува Севделина Арнаудова... Йончева внезапно се оказа без вина виновна. Или поне без никакви доказателства. Ако е имало нарушения, защо Борисов и компания мълчаха 7 години? От стенограмата на МС от 4 август 2010 г., когато правителството отпуска прословутите 2 млн. лв., може да си направите интересни изводи. Първо, няма я никаква Франция. "Френските безобразия" са споменати в последвалата пресконференция с ясното съзнание, че изпадането в подробности представлява класифицирана информация, за което главният прокурор ще санкционира Борисов. В разговора с министрите Йончева не е спомената - тя се появява в сериала чак сега. Според Борисов Станишев пак е виновен, за какво точно - не е ясно. И отново куп важни точки се приемат без дискусия. Ала ГЕРБ.
Френски полет по това време наистина има - за спасяването на отвлечени от сомалийските пирати хуманитарни работници. Сред които и една българка. Ако Йончева е "виновна" за уреждането на откуп, спасил човешки животи, не е ли тя героят?
За пореден път сме принудени да участваме в абсурден мизансцен, в който Баце пуска някаква муха, а после видни гербаджии се втурват да мажат и разказват история по картинки. Трябва да припомним на ГЕРБ историята за лъжливото овчарче. Напоследък пускат по 100 лъжи на минута. Удавиха се в дълбокото със СЕТА, пропука се и историята със санирането и магистралите... Явно им остана да блъскат по опонентите така, както си могат - мръсно, кално и гротескно. Какво друго да очакваме от сърдити егоцентрици, жадни за власт?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"