25 Април 2024четвъртък13:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Страх от страхотните

/ брой: 50

автор:Павлета Давидова

visibility 1465

ГЕРБ така свикнаха да владеят, че опасността някой друг да спечели овациите на народа ги кара да треперят от бяс. Елена Йончева се оказа последният най-голям дразнител и гербаджиите се втурнаха да я заливат с кофи лъжи и обвинения. България била дала милиони за нейните репортажи... Би било хубаво, ако държавата подпомагаше талантливите. За съжаление всеки от нас е оставен да се оправя сам. Затова най-успелите ни учени са в чужбина, музикантите ни жънат слава навън, а медиците ни бягат зад граница.
Колко са родните журналисти, които са признати по цял свят? Колко са смелчаците, отишли в зоните на конфликт не само за снимка, а да свършат някаква работа, да разкрият някаква несправедливост? Тук не говорим за плеядата журналя, хукнала на вояж с премиера заради някоя пиарска проява. Йончева дори може да се "похвали", че е отвличана в Ирак. В този смисъл, едва ли брътвежите на някой роден политик могат да я уплашат...
ГЕРБ обаче се страхуват от една страхотна журналистка. Няма как иначе да си обясним абсурдната словесна атака, на която подложиха водачката на листа в Хасково.
От вчера се опитват да прокарат теорията, че една журналистка е виновна за държавните харчове. Някакви полети погнаха Георги Харизанов, френски болести забълнува Севделина Арнаудова... Йончева внезапно се оказа без вина виновна. Или поне без никакви доказателства. Ако е имало нарушения, защо Борисов и компания мълчаха 7 години? От стенограмата на МС от 4 август 2010 г., когато правителството отпуска прословутите 2 млн. лв., може да си направите интересни изводи. Първо, няма я никаква Франция. "Френските безобразия" са споменати в последвалата пресконференция с ясното съзнание, че изпадането в подробности представлява класифицирана информация, за което главният прокурор ще санкционира Борисов. В разговора с министрите Йончева не е спомената - тя се появява в сериала чак сега. Според Борисов Станишев пак е виновен, за какво точно - не е ясно. И отново куп важни точки се приемат без дискусия. Ала ГЕРБ.
Френски полет по това време наистина има - за спасяването на отвлечени от сомалийските пирати хуманитарни работници. Сред които и една българка. Ако Йончева е "виновна" за уреждането на откуп, спасил човешки животи, не е ли тя героят?
За пореден път сме принудени да участваме в абсурден мизансцен, в който Баце пуска някаква муха, а после видни гербаджии се втурват да мажат и разказват история по картинки. Трябва да припомним на ГЕРБ историята за лъжливото овчарче. Напоследък пускат по 100 лъжи на минута. Удавиха се в дълбокото със СЕТА, пропука се и историята със санирането и магистралите... Явно им остана да блъскат по опонентите така, както си могат - мръсно, кално и гротескно. Какво друго да очакваме от сърдити егоцентрици, жадни за власт?


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ