28 Март 2024четвъртък18:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 53

автор:Дума

visibility 25


Писателят Андрей Рубльов гостува в СБЖ
Среща с писателя Андрей Рубльов (Русия), който ще представи своята книга "Валентин Распутин", ще се състои на 17 март от 16 ч. в Съюза на българските журналисти в София, ул. "Граф Игнатиев" 4, ет. 3. Срещата се организира по инициатива на Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели и фондация "Устойчиво развитие за България" и е посветена на 80-годишнината на видния руски писател Валентин Распутин.


Концерти в Музикалната академия
Проф. Лидия Ошавкова представя с два концерта първия професор в Парижката консерватория от 1795 г. Франсоа Девиен - на 17 март от 17 ч., и професора в Парижката консерватория от 2015 г. Филип Бернолд - на 24 март от 17 ч., в зала "Димитър Ненов" на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" (ул. "Акад. Людмил Стоянов" 6). Ще участват Йоана Димова, Дамян Апостолов, Ана-Мария Крайчева, Татяна Божко, както и Дуня Стоич, Антон Генов, Филип Копецки. В програмата - произведения от Фр. Девиен, Глук, Моцарт и др.


Книжовна премиера в Русенската библиотека

Поетичната книга на Габриела Цанева "Бурята сплита ръце" (изд. "Захарий Стоянов") ще бъде представена на 21 март от 17.30 ч. във фоайето на ІІ етаж на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе. Рецензия за книгата ще представи театроведът Крум Гергицов. Според един от редакторите на книгата - Кирил Назъров, "Бурята сплита ръце" е най-високият връх в творчеството на Габриела Цанева до този момент. Ето какво още споделя редакторът: "Прочетох книгата на един дъх, но не веднъж. Тук всяка дума е многопластова, претоварена със съдържание, което гради сложна смес между лично-интимното и гражданското отхвърляне на грозотата в обществото, а това в душата на читателя нагнетява буря, която е водеща в заглавието и в цялата стихосбирка. Сложен стих, без аналог в българската лирика. Истинска гражданска поезия, с която всеки човек съпреживява свой мъчителен катарзис".
сн. 1705

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ