26 Април 2024петък16:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Луд умора няма

/ брой: 100

автор:Георги Георгиев

visibility 1653

ДСБ ще искат Бойко Борисов да разкаже пред парламента как и дали руският премиер Владимир Путин е загатнал (неофициално) през септември 2009 г. (според американското посолство), че "българите рискуват да останат на студено", ако не бъдат придвижени трите големи проекта - АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александруполис".
Българите не останаха студено нито по-миналата, нито миналата зима, а в същото време два от трите проекта бяха напълно замразени от българската страна. Един Господ знае какво е чул Борисов, какво е разбрал и какво е предал на американците. В същото време при запознаването с телеграмите от американското посолство в София, разсекретени от "Уикилийкс", се вижда, че Борисов е питал САЩ какви стратегически решения да вземе, за да ограничи енергийната зависимост на България от Русия.
Излиза, че за ДСБ са скандални някакви недоказуеми твърдения, но не е скандално, че възлови решения на правителството се вземат под чужда диктовка, при това по негова молба. Политиката на кабинета спрямо АЕЦ "Белене" ясно сочи, че тези решения са отдавна продиктувани и той ги следва. Което, естествено, не прави никакво впечатление на ДСБ. Може би защото вече са минали по този път.
Резултатът от подобна политика, съобразена с чужд, а не с българския интерес, обаче се видя на изборите през 2001 г. Ще се види и на следващите. Добре е от ДСБ да се запитат, дали двата им процента одобрение от избирателите не се дължат и на последователната им антируска политика. Добре е и Борисов да си зададе този въпрос.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ