23 Април 2024вторник19:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В Етрополе БСП каза "Не на лъжите"

/ брой: 54

автор:Павлета Давидова

visibility 908

Срещу лъжите на бившите управляващи се обявиха представителите на "БСП за България", които бяха в Етрополе в сряда вечерта. Повече от 700 души препълниха салона на читалище "Тодор Пеев-1871", за да видят кандидатдепутатската листа да се запознаят с управленските приоритети на левицата. "Ако не харесвате живота си такъв, какъвто ви го направиха ГЕРБ, подкрепете ни. Само БСП може да ги спре, да спре мутренския стил на управление. За да няма нови заеми от още 6 млрд. лв. дгодина, за да не ни управлява човек, бабаит пред народа си, послушко навън, пред чужди интереси. Борисов иска в България хората да му целуват ръка, а той целува навън на началниците. Стига с това унижение на България", заяви под бурните ръкопляскания на присъстващите лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Представителят на етрополци в листата, инж. Владимир Александров изобличи и лъжите на гостувалата ден по-рано водачка на гербаджийската листа Николина Ангелкова. Думите й, че при редовен кабинет ще съдейства за изготвянето на проект за рехабилитация на Златишкия проход бяха посрещнати с гняв от местните, които все още не са простили на ГЕРБ замразяването на готов и реализиран наполовина проект за цялостното реновиране на трасето Етрополе-Златица. "Няма как да не нарека тези хора лъжци, говорят неистини. Проходът бе започнат от правителството на Пламен Орешарски, бяха отпуснати пари за цялостното изработване на пътя, но последният транш бе пренасочен към други дейности", припомни Александров. Той посъветва бившата гербаджийска министърка да минава по-често в областта, защото за другото споменато от нея трасе - Етрополе-Правец ГЕРБ не за първи път обещава ремонт. "Пропуснали са пътя Етрополе-Тетевен. Оттам вече никой не минава, защото е в окаяно състояние, не  може да стигнем до роднините и бабите си, защото път почти няма. Те са го зачеркнали и затова не са го споменали", разби той "приоритетното подобрение на пътната инфраструктура" на Ангелкова. "Докъдето трябва и докогото се налага, дотам ще стигна, за да видим в експлоатация прохода "Кашана". За да имаме и професионално образование и да имаме специалисти, защото бизнесът вече трудно ги намира. За да решим проблемите на общината и страната", обеща Александров.
Нека запазим енергията, която да ни доведе до втора победа, след тази на президентските избори, призова водачът на листата на "БСП за България" в София област Иван Ченчев. Той припомни на етрополци, че левицата има генерална цел - 8 милона българи и всичките над прага на бедност. Ченчев подчерта, че представителите на БСП няма да забравят и малките населени места. Преди концерта в Етрополе Ченчев, Александров и членове на Общинския съвет на БСП чуха и проблемите на жителите в село Брусен. ОУ "Христо Ботев" в с. Лопян получи и спортна екипировка от кандидата за депутат.
Не забравяйте малките населени места, хората там също имат големи проблеми, обърна се към всички кандидати за народни представители и лидерът на местната организация на БСП Давид Давидов. Госпожа Нинова е бъдещият премиер, а отново дойде да ни уважи, чуха се коментари в залата. Местният фолклорен ансамбъл "Балканска младост", Марияна Попова, Орлин Горанов, Неделяна Христова и "Дани Милев Бенд" се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. В края на концерта кандидатите за народни представители на "БСП за България" и лидерът на левицата се качиха на сцената и заедно изпяха "Моя страна, моя България", а залата избухна в ръкопляскания и им стана на крака. "Обявихме в тази кампания - БСП за БГ музика! Да запазим българската култура! Да изпеем заедно "Моя страна, моя България", призова след срещата Корнелия Нинова.
С викове "Победа" етрополци изпратиха към изборната победа кандидатите на "БСП за България".


Салонът в читалището не успя да побере всички, желаещи да видят листата на БСП

Няма да даваме празни обещания, увериха кандидатите

Песента "Моя страна, моя България" накара всички да запеят

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ