Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

В Етрополе БСП каза "Не на лъжите"

Павлета Давидова

17. Март 2017 , брой: 54   334   0Срещу лъжите на бившите управляващи се обявиха представителите на "БСП за България", които бяха в Етрополе в сряда вечерта. Повече от 700 души препълниха салона на читалище "Тодор Пеев-1871", за да видят кандидатдепутатската листа да се запознаят с управленските приоритети на левицата. "Ако не харесвате живота си такъв, какъвто ви го направиха ГЕРБ, подкрепете ни. Само БСП може да ги спре, да спре мутренския стил на управление. За да няма нови заеми от още 6 млрд. лв. дгодина, за да не ни управлява човек, бабаит пред народа си, послушко навън, пред чужди интереси. Борисов иска в България хората да му целуват ръка, а той целува навън на началниците. Стига с това унижение на България", заяви под бурните ръкопляскания на присъстващите лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Представителят на етрополци в листата, инж. Владимир Александров изобличи и лъжите на гостувалата ден по-рано водачка на гербаджийската листа Николина Ангелкова. Думите й, че при редовен кабинет ще съдейства за изготвянето на проект за рехабилитация на Златишкия проход бяха посрещнати с гняв от местните, които все още не са простили на ГЕРБ замразяването на готов и реализиран наполовина проект за цялостното реновиране на трасето Етрополе-Златица. "Няма как да не нарека тези хора лъжци, говорят неистини. Проходът бе започнат от правителството на Пламен Орешарски, бяха отпуснати пари за цялостното изработване на пътя, но последният транш бе пренасочен към други дейности", припомни Александров. Той посъветва бившата гербаджийска министърка да минава по-често в областта, защото за другото споменато от нея трасе - Етрополе-Правец ГЕРБ не за първи път обещава ремонт. "Пропуснали са пътя Етрополе-Тетевен. Оттам вече никой не минава, защото е в окаяно състояние, не  може да стигнем до роднините и бабите си, защото път почти няма. Те са го зачеркнали и затова не са го споменали", разби той "приоритетното подобрение на пътната инфраструктура" на Ангелкова. "Докъдето трябва и докогото се налага, дотам ще стигна, за да видим в експлоатация прохода "Кашана". За да имаме и професионално образование и да имаме специалисти, защото бизнесът вече трудно ги намира. За да решим проблемите на общината и страната", обеща Александров.
Нека запазим енергията, която да ни доведе до втора победа, след тази на президентските избори, призова водачът на листата на "БСП за България" в София област Иван Ченчев. Той припомни на етрополци, че левицата има генерална цел - 8 милона българи и всичките над прага на бедност. Ченчев подчерта, че представителите на БСП няма да забравят и малките населени места. Преди концерта в Етрополе Ченчев, Александров и членове на Общинския съвет на БСП чуха и проблемите на жителите в село Брусен. ОУ "Христо Ботев" в с. Лопян получи и спортна екипировка от кандидата за депутат.
Не забравяйте малките населени места, хората там също имат големи проблеми, обърна се към всички кандидати за народни представители и лидерът на местната организация на БСП Давид Давидов. Госпожа Нинова е бъдещият премиер, а отново дойде да ни уважи, чуха се коментари в залата. Местният фолклорен ансамбъл "Балканска младост", Марияна Попова, Орлин Горанов, Неделяна Христова и "Дани Милев Бенд" се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. В края на концерта кандидатите за народни представители на "БСП за България" и лидерът на левицата се качиха на сцената и заедно изпяха "Моя страна, моя България", а залата избухна в ръкопляскания и им стана на крака. "Обявихме в тази кампания - БСП за БГ музика! Да запазим българската култура! Да изпеем заедно "Моя страна, моя България", призова след срещата Корнелия Нинова.
С викове "Победа" етрополци изпратиха към изборната победа кандидатите на "БСП за България".


Салонът в читалището не успя да побере всички, желаещи да видят листата на БСП

Няма да даваме празни обещания, увериха кандидатите

Песента "Моя страна, моя България" накара всички да запеят

 

 

България

  • Борисов докладва на Рубин за договора с Македония, Заев го публикува
    27. Юли 2017 145
    224
    0

    Ден след като зам.-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Ий след среща с Бойко Борисов заяви, че готвената от ГЕРБ забрана магистратски организации да получават пари от чужбина е "антиамериканска", Цветан Цветанов обяви, че партията оттегля поправката в Закона за съдебната власт. Тя не била удачна, а "Америка за България", заради която се разгневи щатският чиновник, била...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"