19 Март 2024вторник11:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

Станислав Владимиров:

Перничани ще гласуват за промяната

Паралелната държава краде от българите милиарди левове годишно и ние ще я закрием, категоричен е водачът на листата на "БСП за България" в Перник

/ брой: 55

автор:Юлия Кулинска

visibility 27


Станислав Владимиров е роден през 1978 г. Зaвъpшил e УHCC, специалност стопанско управление и маркетинг". Paбoтил e в cфepaтa нa финaнcoвoтo и бaнкoвoто дeлo, тъpгoвcки диpeктop нa "Toплoфикaция", Пepник. Бил e и зaм.-кмeт нa Пepник с ресор здpaвeoпaзвaнe, coциaлни дeйнocти и cигypнocт. Избpaн e зa члeн нa Изпълнитeлнoтo бюpo нa БCП пpeз 2012 г., като cтaвa eдин oт нaй-млaдитe члeнoвe в нeгo. Бил е организационен секретар на НС на БСП. Пpeз 2013 г. е нapoдeн пpeдcтaвитeл в 42 НС. Сега е водач на листата на "БСП за България" в 14 МИР - Перник.



За първи път от 1989 г. листата ни е съставена само от хора, живеещи и работещи на територията на област Перник, които познават проблемите на съгражданите си


- За първи път от 25 години водач на кандидатдепутатската листа на БСП е перничанин. Какви емоции предизвиква това признание у вас?
- На първо място чувство за отговорност  и естествено желанието за победа. Както вие отбелязахте, листата на левицата в Перник за първи път има водач перничанин, но и останалите седем кандидати в нея са местни и жителите на областта го виждат и оценяват. Поставят ни по-конкретно проблемите и въпросите си, а някои дори се шегуват, че ако не изпълним ангажиментите си, знаят къде да ни намерят. Влизаме в тази кампания с ясното съзнание за отговорност пред всеки един човек, който иска да живее по-нормален и по-достоен живот. Нашата цел е БСП да има двама народни представители от област Перник, за да можем да работим двойно повече, както беше в 42-то НС, и да изпълним ангажиментите си към жителите на всички общини от областта.
- Млад човек сте с добро образование. Защо избрахте да останете в България, а не предпочетохте Терминал 2, както направиха много ваши връстници?
- Със сигурност в трудни моменти ми е идвало да замина нанякъде, но обичам града и родината си и реших да остана в Перник, да се развивам тук и да работя за това жителите на областта да живеят по-добре, младите хора да спортуват в обновени и топли зали, да играят футбол на нови игрища и стадиони. Тук съм, защото искам всички да имат достъп до здравеопазване в общината, в която живеят, защото например в общ. Земен няма спешен център и хората трябва да пътуват 40 километра до Перник, за да се лекуват, а когато има спешен случай, да чакат линейка с часове. Област Перник има много проблеми, които е време да бъдат решени.
- БСП започна промяната с избирането на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент и пое ангажимент пред избирателите да пребори паралелната държава. Защо хората трябва да подкрепят промяната, която им предлага левицата?
- Предизборната кампания на "БСП за България" избра за мото на кампанията си "Поискай промяната". Хората наистина искат тази промяна и разпознават БСП като неин носител. Ние предлагаме Национален план за България, чрез който да посочим друг, различен път от 25-годишния преход. Да поставим дългосрочна цел и хоризонт. Предлагаме правила, сигурност и справедливост. Искаме солидарна България, опряна на корените си. Предлагаме решителни действия срещу мафията и битовата престъпност. Държавна грижа за българската икономика и производство, за българското земеделие. Образование, което гарантира грамотност и работа в България. Здравеопазване, достъпно за всеки. Сигурност на границите и всеки дом. Външна политика, подчинена на националния интерес. Ние предлагаме тази промяна не с гръмки и неосъществими обещания, а с конкретни ангажименти, разписани в програмата ни. На повечето срещи хората споделят, че са безпомощни пред корупцията на ниските етажи в местната и държавната власт, че кражбите на имущество и престъпленията в малките населени места остават ненаказани. Усещането за несправедливост у българина трябва да бъде изкоренено и той да знае, че е част от държава, в която всеки живее спокойно, има правила и възмездие за нарушителите. Промяната трябва да бъде категорична и в интерес на българите във всички сфери на живота - икономика, енергетика, социална политика, здравеопазване, образование транспорт, доходи, от които властта в лицето на ГЕРБ, е абдикирала. Паралелната държава краде от българския народ милиарди левове годишно. Председателят на партията Корнелия Нинова пое ясен курс към премахването и. След 26-март, когато спечелим изборите, тези пари, които досега потъваха в нечии джобове, ще бъдат използвани за  развитие на българското производство, българско земеделие, българските стоки и родната икономика, за една по-справедлива социална политика.
- Какви са последиците за перничани от управлението на ГЕРБ? Кои са основните нерешени проблеми, които стоят пред миньорския град?
- Перник и населените места в общината понесоха много негативи от управлението на ГЕРБ. Едва ли бих могъл да изброя всички поразии, които управляващите нанесоха. За последната година дългът на общината се увеличи с над 10 милиона лева, като вече надвишава 32 млн. лв. Бе фалиран и окончателно премахнат единственият екологичен транспорт в общината - тролейбусният. След гръмките обещания за подновяване на мрежата, закупуване на рециклирани или нови тролейбуси всичко бе унищожено, а тролейбусното депо и мрежата стоят запуснати. Беше приет оздравителен план, чиито мерки имат пожелателен характер и няма да доведат до трайни резултати. ГЕРБ предложиха и приеха общински бюджет, чрез който поставиха началото на унищожаването на културата в Перник. Бюджет, обричащ населените места на тъмнина, културните институции на закриване, младежките дейности и спорт на заличаване. На този фон отсъства воля управляващите да намалят собствените си заплати.
- Вие бяхте една година депутат, но направихте за Перник повече, отколкото всички техни представители в НС досега. За какво не ви стигна времето в 42 парламент и кои ще са приоритетите ви когато отново влезете в пленарната зала?
- Мандатът на 42-то НС беше труден. В този тежък и кратък мандат, обаче в Перник се случиха и хубави неща. След настояване пред различни министерства и подкрепата, която получих от перничани, успяхме да ремонтираме първия етаж на зала "Дружба". В момента там тренират стотици деца и младежи в дисциплини като борба, вдигане на тежести и много други. Футболният стадион в "Димова махала", който обновихме тогава, е най-модерното съоръжение от този тип в областта и всеки ден там младите хора играят любимата си игра. Водонапорният резервоар в село Мещица беше проектиран и изграждането му започна, докато бях народен представител, той вече е готов и жителите на селото имат питейна вода постоянно. Училището в селото най-сетне е ремонтирано отново благодарение на парите, отпуснати от 42-то НС. Друг обект, започнат по времето на кабинета "Орешарски", който не успяхме да завършим и ще бъде наш приоритет и в новия парламент, е пътят Перник - София през Владая.
- Вие сте популярен в Перник не само сред младите хора. Защо трябва да подкрепят на 26 март вас и кандидатите на "БСП за България"?
- За първи път от 1989 г. листата е съставена само от хора, живеещи и работещи на територията на област Перник. Имаме представители на общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. В листата са включени хора от всички сфери на икономиката. Ние сме местни, колегите ми са специалисти в своите области, познаваме проблемите на Пернишко и се сблъскваме с тях всеки ден. "БСП за България" предлага листа от кандидати, съчетала в себе си качествата на професионалисти в различни сфери, въплътила опита на доказани личности с младежкия плам и ентусиазъм на новите лица в нея. БСП започна промяната от себе си и с кандидатите, които предлагаме, вървим към промяна на България. Кандидатите за народни представители от листата на БСП имаме и своите конкретни и изпълними ангажименти към жителите на шестте общини на област Перник. Те са ремонт и рехабилитация на главен път Е79 Перник - Владая - София. Постоянно полицейско присъствие във всички населени места в област Перник. Модернизиране на центровете за спешна медицинска помощ във всички общини на област Перник. Ефективно здравно обслужване във всички училища и детски градини в областта. Подобряване на материалната база на МБАЛ "Рахила Ангелова" и Белодробната болница. Обновяване и модернизация на материалната база на училищата и детските градини в област Перник. Подобряване на ЖП транспорта по линията Земен - Радомир - Перник - София. Развиване на индустриалните зони в област Перник. Призовавам всички жители на областта на 26-и март да гласуват за №10 в интегралната бюлетина, за хората, които са доказали, че работят и ще работят за решаването на проблемите на общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.
 

Банален карнавал

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 52

БСП призова за връщане на мандата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 52

Лекарите вече предписват е-рецепти и без интернет

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

По-ниски сметки за парно в София за февруари

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Декларация до 1 април - 5% отстъпка от данъка

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Измами с мними служители на БНБ

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Путин с рекордна победа на изборите

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Косово настройва ЕС срещу себе си

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Ердоган призован да остане президент

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Накратко

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

Футбол в стаичка

автор:Марин Милашки

visibility 1

/ брой: 52

Нови правила с новите промени за шофьорските книжки

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 52

България загуби свой достоен син

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 52

Датата - 19.03.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 52

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ