26 Април 2024петък14:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С 2:0 Левски спря Ботев Пд за топ 6

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 32

Левски победи Ботев Пд с 2:0 и оформи първата шестица и втората осмица кръг преди края на първия дял от първенството. "Канарчетата" се бореха с Дунав за заветното шесто място, но сега пловдивчани останаха на 5 т. след новака в елита.
На "Герена" головете вкараха легионерите Роман Прохазка (16) и Бабатунде Адениджи (63). С 3-те точки "сините" се доближиха на 13 от лидера Лудогорец и дръпнаха с 5 т. на третия ЦСКА-Сф. Словакът и нигериецът се оформиха като най-добрите реализатори на Левски и вече имат по 7 гола. Тимът на Николай Митов записа 18-и пореден домакински успех над Ботев. 105-годишният клуб е без победа в София срещу 26-кратните шампиони от 20 г. За последно Ботев спечели в шампионата с 1:0 на ст. "Васил Левски" през 1997 г. Успехът е частичен реванш и за Митов към феновете на "канарите", които го накараха да напусне тима след само 2 тренировки през есента, бесни от назначението му. Тогава с него си тръгна и собственикът Румен Чандъров.
"Тези на Ботев не ме интересуват. Уважавам само феновете на Левски. Поздравявам играчите за победата и желанието. Беше важно да спечелим. Най-важното беше, че спечелихме много единоборства, пресирахме Ботев и не им давахме да играят, защото те имат добри изпълнители. Стъпил съм здраво на земята, искам всеки мач футболистите да показват по-добра игра, това е пътят. Те трябва да дават 100% от себе си, особено в отбор като Левски", заяви Митов.
"Не е от значение кой вкарва, а да играем като отбор и да побеждаваме. Хубаво е, че успях да отбележа, защото така се успокоихме. Вече започваме да свикваме с новия стил на Митов и съм сигурен, че ще играем още по-добре. Трябва да сме постоянни, тъй като понякога имаме колебания", призна Прохазка.
"Загубихме, защото не завършихме атаките, които започнахме. Допуснахме елементарни голове. Не мисля, че Левски имаше чак толкова много възможности да отбележи - 2 гола след 2 удара", обяви наставникът на Ботев Николай Киров-Белия.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ