19 Април 2024петък19:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубчев се заяде с Божинов

Селекционерът на България се усъмни във възпитанието и интелекта на нападателя

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 12

Селекционерът Петър Хубчев също се заяде с Валери Божинов, който обяви, че външни хора му редят състава в националния отбор. Треньорът на "лъвовете" се усъмни в поведението на нападателя, който изяви недоволство, че за пореден път не е повикан в отбора. Божинов бе отписан още от Ивайло Петев през есента на 2015 г., а Хубчев също не е впечатлен от изявите му, за да го вика. Героят от САЩ 1994 обаче обяви, че Божинов, който миналата седмица вкара първия си гол с екипа на Мейджоу Хака във ІІ дивизия на Китай, може да бъде повикан, стига да е в нужната форма.
"Очаквам какви ли не критики. В България се задържах доста време, в треньорската професия съм поне от 10 години. Всички хора, които ме познават, знаят дали могат да ми се обадят и да ми казват кого да повикам. Божинов не е отписан, Марселиньо също. Въпрос на възпитание и интелект е кой какво говори. Отписани хора няма", обяви Хубчев пред БНТ 1.
Той още смята, че България има шансове да се класира за Мондиал 2018. В събота "лъвовете" посрещат Холандия, която след IV кръг е втора със 7 т., колкото има и Швеция, а нашите са 4-ти с 6. Лидер е Франция с 10.
"Как да го отпишем този цикъл? Нещо трябва да изградим. Колко такива цикли отписахме? Нека да го използваме, за да направим нещо. Срещу Холандия предизвикателството лично за мен е много голямо. Предполагам, че така е и при момчетата. Четвърти лагер правим заедно и ги усещам, че са малко по-мотивирани, което е добре, разбира се. Едва ли е нужно да правим оценка на противника. Всички знаем каква футболна сила са. Напрежението е малко по-голямо, но ако само за това мислим, едва ли ще направим нещо хубаво. Трябва да се концентрираме върху нашата тактика и поведение на терена. Колкото по-малко мислим за крайния резултат, точките и класирането, толкова по-добре.
Правим подмладяване, но не на всяка цена. Само годините нищо не променят. Това, че си на 17-18 години, не ти дава правото да си национален състезател и да си титуляр в отбора си. Тези футболисти, т.нар. млади играчи, трябва да полагат много повече усилия в клубните си отбори. Мисля, че те дават малко в момента. Извикали сме 23-ма футболисти и последното нещо, което ме интересува, са годините и клубната принадлежност на футболистите. Опитахме всеки един поотделно да го преценим само на базата на футболните качества. Ще се повторя: младите играчи дават малко. Разчитат единствено на защитата на медиите, на треньорите, на клубните президенти. Трябва много повече работа, повече труд.
Светослав Дяков ще ни липсва. Поне за мен той прави най-силната си година. Израсна много като футболни качества. Засега не сме мислили кой ще е капитан, 23-ма са потенциалните кандидати", обяви още Хубчев.
"Мина много време от САЩ 1994 и не съм убеден, че трябва да говорим за тези минали времена. Манталитетът на победител се изгражда от личности и от отбора като цяло. Виждам и в отбора характери и всичко е въпрос на убеждение и на по-голяма отговорност. Забравихме да предадем този манталитет на следващите. Отделяше се повече внимание на големите успехи. Тази връзка остана на заден план", призна още Хубчев.


Повиканият отново в националния отбор Николай Михайлов слиза от лъскаво порше за лагера на "лъвовете" в новата база в "Бояна". Синът на шефа на БФС е неизменен титуляр в турския Мерсин, където този сезон във Втора лига е получил 39 гола в 25 мача. Селекционерът Петър Хубчев ще избира между него и Владислав Стоянов (10 гола в 17 мача) за титуляр срещу Холандия

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ