Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Април 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

Призовават звезди да подкрепят "Живот със синдром на Даун"

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   382   0Проектът "Живот със синдром на Даун", който стана финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Nova - "Промяната 2016/17", се зае с ново предизвикателство: да призове обществото и известните личности в България да подкрепят тяхната кауза, да се присъединят към отбелязването на Международния ден на хората със синдром на Даун - 21 март, и да покажат, че светът е шарен и различен.
Главните герои в инициативата "Живот със синдром на Даун" са от Варна - Силвена Христова, Красимир Ламбов и техните две деца: 5-годишният Крис и неговата сестричка Микаела. Проектът им цели да повиши осведомеността на обществото за синдрома на Даун чрез редица информативни клипове, разкриващи не само забавната част от живота, но и предизвикателствата, които на семейството се налага да преодоляват всекидневно.
Най-голямото от тях е неразбирането за същността на синдрома на Даун и това, че хората с него могат да бъдат пълноценни членове на нашето общество и дори да го направят по-благородно и слънчево. Именно затова във второто си видео малкият Крис призовава всички нас и известните личности в България да подкрепят Международния ден на хората със синдром на Даун: "Обуйте своите шарени чорапи на 21 март, за да покажете, че светът е шарен и различен!"
Всички, които искат да изразят своята подкрепа към слънчевите хора на България на техния специален ден, трябва да снимат крачетата си, да качат снимката във фейсбук и да напишат #животсъссиндромнадаун.


Силвена Христова, Красимир Ламбов и техните две деца 5-годишният Крис и неговата сестричка Микаела отправят специално предизвикателство към обществото ни

Певци и музиканти, актьори, спортисти, журналисти, блогъри и влогъри - всички да се смятат за предизвикани. Сред звездните имена, които Крис споменава във видеото, са Гала, която и миналата година също обу своите шарени чорапи на 21 март, Кристиян Колев, Михаела Филева, Графа, Миро, Деси Добрева, Мария Илиева, Жана Бергендорф, Любо, Криско, Поли Генова, Гери Никол, шеф Манчев, ДесиСлава, Михаела Маринова, Маги Джанаварова и любимите му Павел и Вензи.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"