29 Март 2024петък00:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 17



Творческа вечер на Николай Тодоров
Народно читалище "Николай Хайтов-1936" в София организира творческа вечер на Николай Тодоров по случай неговия 85-годишен юбилей и премиера на книгата му "Гласове отдалече". За творчеството на писателя ще говори Петко Тотев. Актьорът Борис Луканов ще прочете разкази от книгата. Нейната премиера ще се състои на 22 март, сряда, от 18 ч. в салона на читалището. Водеща ще бъде поетесата Надя Попова.


Премиера на Варненския куклен театър
"Случка непозната с ябълка в гората" от Вера Стойкова представя Държавният куклен театър във Варна днес, 21 март, от 18 ч. Постановката е на Галин Гинев. Сценография - Адриана Добрева, музика - Иван Кръстев. В ролите участват Диана Стайкова, Емилия Петкова, Петя Бончева, Таня Велянова, Таня Жекова. Постановката се посвещава на Световния ден на кукления театър 21 март.



Васил Златарев представя новата си книга
Общинският културен институт "Красно село" и издателство "Архипелаг" организират представяне на новата книга на поета Васил Златарев "Ескизи от нещата на Живота - 100 сонета". Събитието ще се състои на 22 март, сряда, от 18 ч. в артистичната зала на ОКИ. Стихове от книгата ще изпълни актрисата Богдана Вулпе.


Галерия "Стойчев" открива Пролетния салон
Пролетният салон на високото изкуство в ямболската галерия "Стойчев" се открива днес, 21 март, а любезният домакин Красимир Стойчев ще пожелае на всички нас: Да свърши Зимата в душите ни, да идва прекрасният сезон, в който Доброто ще се пробуди за нов живот! Поканата е до всички добри хора да бъдат днес в 18 ч. в арт салона на ул. "Г.С. Раковски" 5.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ