Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Март 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Ще има нова формула за такса смет

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   156   0Министерството на финансите (МФ) ще публикува за обществено обсъждане нов проектозакон за местните данъци и такси най-късно до 31 март, са съобщили от ведомството пред "Медиапул". Така то ще изпълни законовото си задължение да изработи по-добър механизъм за изчисляване на такса смет, чийто краен срок е именно 31 март 2017 г. Придвижването на проекта обаче ще зависи от сформирането на редовно правителство и нов парламент.
По инициатива на Българската стопанска камара (БСК) във финансовото ведомство вчера се състоя поредната среща на работната група за изработване на новата методика. Част от новите предложения ще бъдат отразени в проектозакона. Той ще се отличава в някои детайли от предишния проектозакон на МФ на тема такса смет, който беше публикуван миналата пролет, но така и не бе гласуван от ГЕРБ в парламента.
Проектът предвиждаше от 2017 г. такса смет да се определя само на базата на количеството изхвърлен отпадък или на броя на ползвателите на имота и да не зависи от данъчната оценка. Сега има и предложения като възможна основа за определяне на таксата да се разпише и застроената площ на имота.

 

 

 

Икономика

  • Забрани им да обменят данни, а служителите им - да си говорят за цени
    30. Март 2017 63
    95
    0

    Комисията за защита на конкуренцията не е открила картел при търговците на горива. Два дни след изборите - на 28 март, КЗК е прекратила производството срещу шестте дистрибутора на горива по обвинението, че са в картелно споразумение за цените. Това е резултатът от шумно обявеното през миналата година разследване на "Лукойл България", "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"