Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Май 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Разходите за труд нараснали с 8%

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   169   0Общите разходи на работодателите у нас за един отработен час от наетите от тях нарастват с 8% през четвъртото тримесечие на 2016 г. Увеличението в индустрията е с 8,1%, в сектора на услугите - с 9,4 на сто и в строителството - с 2,2 процента, отчете НСИ.
Най-висок ръст на общите разходи за труд на годишна база е регистриран в културата, спорта и развлеченията - увеличение с 25,5%, в търговията и ремонта на автомобили и мотоциклети - с 14,3%, и в сектора на създаване и разпространение на информация и творчески продукти и далекосъобщения - с 10,7 на сто.
Най-слаб ръст на общите разходи за труд е отчетен в икономическите сектори доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване - понижение с 1,7%, в строителството - с 2,5% и в образованието - понижение от 3 на сто.
Разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 8,2% през четвъртото тримесечие на миналата година спрямо същия период на 2015-а година, докато другите разходи (извън тези за възнаграждения) нарастват със 7 на сто. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от повишение с по 2,2% за доставянето на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване, и строителство до ръст с 25,9% за културата, спорта и развлеченията.

 

 

 

Икономика

 • Газопроводът не е политически проект, той е изцяло икономически, заявява руският премиер Дмитрий Медведев
  24. Май 2017 99
  163
  0

  Русия води преговори с България и други държави от Европа, за да се определи точката, където ще влиза второто трасе на "Турски поток". Това e заявил руският премиер Дмитрий Медведев, който участва в юбилейната 25-та среща на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, цитиран от руски медии.
  Руският премиер напомня, че...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"