19 Април 2024петък21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цонко обяви война на БФС

Кметът на Каварна съжалява, че е гласувал за Боби вместо за Батето на конгреса

/ брой: 101

автор:Владимир Николов

visibility 1191

Кметът на Каварна Цонко Цонев продължи словесната война с президента на БФС Борислав Михайлов, избухнала при отказа му да пусне тима на Калиакра срещу Левски от 19-ия кръг на "А" група на 19 март. Тогава рекордьорът по участия в националния отбор го нарече "палячо", който трябва да организира рок концерти, но да не се занимава с управление на футбола.
Цонев очаква решението на Върховния административен съд по наложената от БФС глоба заради пропадането на мача срещу Левски, донесъл на Калиакра служебна загуба с 0:3 и рекордната глоба от 62 000 лева заради липса на линейка на стадиона. От Калиакра обаче я обжалваха.
"За финансовата санкция ще решава Софийският административен съд. Аз съм човек, който уважава българските институции и ще чакаме решението и докато тече обжалването, санкцията не може да влезе в сила. Има и Върховен административен съд. Ако решението на съдиите е, че глобата е законосъобразна, ще е платим догодина или по догодина, когато приключат делата. Всичко подлежи на контрол. Ще видим кой е крив и кой прав. Глобата е административен акт, налага се с административно решение, което винаги в България подлежи на обжалване. Имам си юридически екип, бил съм адвокат, имам що-годе представа от административно право. Знам само, че решението е незаконосъобразно, но съдът ще прецени", каза Цонев.
"БФС трябва да уважава законите в България, да се съобразява с това, което е по законодателство. Вече ми писна да слушам, че тази седмица, ако не платим 62 000 лева до понеделник, ще ни изхвърлят. Следващата седмица намалиха глобата на 15 000 и тя също отмина. Пускат в медиите някакви си техни становища, но те трябва да знаят, че в България си има съд и той ще решава казуса. Повече няма какво да се коментира. Във футболния съюз има юристи, те ще им обяснят точно за какво става дума", каза още Цонев.
"Вчера чук председателя на Дисциплинарната комисия, че сме се опитвали да се разпрострем във времето, за да съберем пари. Аз на този господин мога да му кажа, че въпросът не е в парите, в а принципите. Решението на ДК беше абсолютно арогантно, нагло и безпрецедентно. Ние обжалваме заради това, защото утре и на друг клуб може да се случи. Те ни били дали по-малко наказание, може би трябваше да ни дадат 600 хиляди, примерно, за да смятат, че е голямо наказанието. Това са абсолютно безотговорни изказвания, като се има предвид фактът кои участваха в това заседание", допълни той.
Цонев изрази съжаление, че е подкрепил Борислав Михайлов при избора му за предизент на БФС срещу кандидатурата на бившия шеф Иван Славков. "Единственото, за което съжалявам през годините, че подкрепих Боби и Лечков, като се кандидатираха първия път. Тогава и Иван Славков, вечна му памет, беше кандидат. Ние и много други клубове обаче подкрепихме Боби. Много съжалявам, извинявам се на всички клубове. Явно решението ни е било много грешно. Да не забравя този човек, че тогава с Лечков обикаляха страната и се молеха да ги подкрепим. Той и колегата ми от Сливен бяха като апостоли сред клубовете, ходеха да търсят подкрепа. Човек наистина, когато гласува, не знае какво ще се случи след някоя друга година, но сега съжалявам, че Батето не остана президент на БФС. Мачът с ЦСКА ще започне с едноминутно мълчание, за да почетем паметта му, тъй като беше голям спортен деятел, голям българин, който остави празно място в спорта след себе си. Тези, които сега са там, в сравнение с него са няма да казвам какви... Един човек на една аерогара го каза много точно в сравнение с Батето какви са всички във футболния съюз", заяви Цонко Цонев.
Той е оптимист, че отборът на Калиакра, макар и дебютант, ще остане в елита. "Ако подценим само един мач, било със Сливен или с Видима, си отиваме в "Б" група. Ако играем добре, значи е добра програмата. Най-важното е нещата да се решат на терена. Ако не сме в "А" група, значи сме изпаднали, защото сме играли слабо, а не какво е в момента с всякакви секири, брадви, тесли. Ще играем срещу противниците и срещу целия футболен съюз. Тежко е, но не се оплакваме", завърши Цонев.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ