Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Избират с гласуване обекти за почистване

Красотата на български исторически паметници, различни градски пространства и природни забележителности ще бъде възстановена благодарение на мащабна инициатива

Альона Нейкова

22. Март 2017 , брой: 57   531   0Общо 8 важни български забележителности са включени в специално онлайн гласуване, като 3 от обектите, събрали най-голям вот, ще бъдат облагодетелствани с основно почистване. Шанса да възстановят красотата на български исторически монументи, различни градски пространства и природни забележителности имат: мемориалът "Априлци и Антонивановци" в Батак, паметникът на Калифер войвода в Калофер, мавзолеят костница на Априлци в Копривщица, Музеят на солта в Поморие, Самуиловата крепост край Петрич, Общинският младежки дом в Шумен, фонтанът и чешмата в центъра на Троян и къщата музей "Никола войвода" във Враца.
Гласуването за тези локации вече започна на сайта www.cleanandtravel.com и ще продължи до 7 май включително. Регистрацията е лесна и отнема не повече от 15 секунди, уточниха организаторите на националната кампания "Почисти и пътувай", която е част от мащабната инициатива "Чист дом, чиста страна". В рамките само на ден своя вот са заявили над 200 души. Участниците в онлайн гласуването всяка седмица могат да спечелят награда на лотариен принцип, като сред призовете са 6 екскурзии за двама за една от посочените локации, 12 куфара за пътуване и 120 комплекта за почистване. Включването в томболата не е обвързано с покупка на продукт, уточниха идеолозите на проявата от "Cif & Domestos".
Трите забележителности с най-многоброен вот до 13 юни ще бъдат лъснати от екипа на компанията и от местни доброволци. Инициативата за почистване на обекти с голяма национална значимост се провежда за четвърти път и досега е подкрепена от над 150 000 души.

 

 

Живот

  • Големият финал на 27 юли ще определи кой отбор ще успее да се пребори за престижната титла
    25. Юли 2017 143
    134
    0

    Непредвидена ситуация в първото онлайн танцово риалити у нас - Dance Arena, доведе до напускането на двама от танцьорите само дни преди финала на шоуто. До тази ситуация се стигна, след като Калина от отбора HYPE не издържа на напрежението. Нейният приятел Живко от Gladiators реши да покаже недоволството си чрез саморазправа с ментора на Калина -...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"