Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

Избират с гласуване обекти за почистване

Красотата на български исторически паметници, различни градски пространства и природни забележителности ще бъде възстановена благодарение на мащабна инициатива

Альона Нейкова

22. Март 2017 , брой: 57   467   0Общо 8 важни български забележителности са включени в специално онлайн гласуване, като 3 от обектите, събрали най-голям вот, ще бъдат облагодетелствани с основно почистване. Шанса да възстановят красотата на български исторически монументи, различни градски пространства и природни забележителности имат: мемориалът "Априлци и Антонивановци" в Батак, паметникът на Калифер войвода в Калофер, мавзолеят костница на Априлци в Копривщица, Музеят на солта в Поморие, Самуиловата крепост край Петрич, Общинският младежки дом в Шумен, фонтанът и чешмата в центъра на Троян и къщата музей "Никола войвода" във Враца.
Гласуването за тези локации вече започна на сайта www.cleanandtravel.com и ще продължи до 7 май включително. Регистрацията е лесна и отнема не повече от 15 секунди, уточниха организаторите на националната кампания "Почисти и пътувай", която е част от мащабната инициатива "Чист дом, чиста страна". В рамките само на ден своя вот са заявили над 200 души. Участниците в онлайн гласуването всяка седмица могат да спечелят награда на лотариен принцип, като сред призовете са 6 екскурзии за двама за една от посочените локации, 12 куфара за пътуване и 120 комплекта за почистване. Включването в томболата не е обвързано с покупка на продукт, уточниха идеолозите на проявата от "Cif & Domestos".
Трите забележителности с най-многоброен вот до 13 юни ще бъдат лъснати от екипа на компанията и от местни доброволци. Инициативата за почистване на обекти с голяма национална значимост се провежда за четвърти път и досега е подкрепена от над 150 000 души.

 

 

Живот

  • В рок операта на Николо Коцев участват български, турски и шведски артисти и музиканти
    26. Май 2017 101
    211
    0

    Поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд в Пловдив на 26 май, представлението на рок операта "Нострадамус" ще се проведе в Палата №2 на Пловдивския панаир от 20 ч. Освен от форсмажорните обстоятелства, това решение е наложено най-вече от невъзможността на оркестъра да репетира и изпълни произведението дори и при най-малката влажност...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"