Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

На първа страница

"Сигнал" взриви НДК с "Абсолютно непознати"

Боян Бойчев

23. Март 2017 , брой: 58   365   0С тричасов концерт легендарната група "Сигнал" изправи на крака препълнената зала 1 в НДК и накара хора от различни поколения да припяват едни от най-големите хитове в българската рок музика. Музикантите представиха около 40 парчета от своето творчество с мотото "Абсолютно непознати" - защото част от песните не са били изпълнявани на концерти до този момент. Всъщност заглавието е своеобразна провокация.
От сцената фронтменът Йордан Караджов обяви, че изборът на парчетата за концерта на около 90% е дело на почитателите на групата и е направен след допитване в интернет. Така присъстващите в залата имаха възможност да се насладят на творби от различните албуми на групата, а те са 18.
Друг любопитен момент бе, че за първи път на рок концерт у нас бе направен антракт, след който рокаджиите представиха прекрасна акустична "китка" от свои песни. Специален гост за една от баладите бе и Константин Цеков от "ФСБ". Публиката посрещна с възторг и дуета на Йордан Караджов с дъщеря му Лора, които изпълниха "Пламък и дим". За финал - няколко биса, на които зрителите пееха заедно с музикантите вечните балади "Може би", "Да те жадувам" и др.
Красиво и запомнящо се сценично оформление, мощен звук, виртуозно майсторство на инструментите и, разбира се, играещият по струните на душата глас на Йордан Караджов направиха вечерта незабравима. Почитателите на творчеството на "Сигнал" можеха да си закупят и новия албум на групата - "Антология", I, II, и III част.

 

 

България

  • Бившата шефка на Софийския градски съд е първият съдия, осъден за разрешаването на безконтролно подслушване
    21. Април 2017 77
    190
    0

    Една година затвор условно с 3-годишен изпитателен срок е окончателната присъда, която получи бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева по делото "Червеи". Върховният касационен съд й наложи и глоба от 1000 лв. ВКС потвърди решението на Софийския апелативен съд и отхвърли искането на Янева да бъде оправдана или делото да бъде...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"