29 Март 2024петък01:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Телевизиите в надпревара кой ще излъчи победителя от вота

Живи предавания, извънредни студия и преки включвания ще са акцентите в изборната неделя

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 753

Парламентарните избори очаквано са във фокуса на медиите, а големите телевизии правят заявки, че ще са "навсякъде" по всяко време тази неделя. Някои преформатираха изцяло програмната си схема, за да информират за изборния процес.
"Силна публицистика, журналистически разследвания, любопитни гости и виртуална реалност на открито" предлага бТВ. Медията е подготвила и изненада -  ще "съживи" фасадата на НДК в изборната нощ. Телевизията планува да покаже най-важните неделни новини с триизмерни проекции върху една от най-емблематичните сгради в София. За превръщането на НДК в "новинарско платно" ще бъде използван видеоекран с размери 14 х 14 м, предвидени са и оживяващи триизмерни елементи и технологии от следващо поколение.
Лицата на бТВ Антон Хекимян и Светослав Иванов ще водят специалното изнесено студио на открито "Парламент 44". То започва точно в 17 ч., а при двамата водещи ще гостуват политици, анализатори и познати лица от ефира на бТВ. Нетрадиционен поглед към изборната надпревара обещава специалното участие на "невъзпитаните карикатуристи", обявиха от медията. Извънредни емисии новини с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще информират зрителите на всеки кръгъл час.

Над 30 екипа на "БТВ Новините" ще осигуряват живи включвания от цяла България и от ключови точки извън страната като Турция, САЩ и Австралия. На фокус ще бъдат и разследванията на Росен Цветков, Мариета Николаева, Стоян Георгиев и Рада Домусчиева, които са по следите на схеми за търговия с вот.
БТВ ще работи с "Маркет Линкс" и ще обяви резултатите от екзит пола в 20 ч.
Нова телевизия също залага на иновативно представяне на изборните резултати - медията ще използва за данните виртуални елементи и ще ги прожектира на живо в центъра на София. Сградата на Народното събрание ще се "оцветява" в цветовете на партиите победители. Водещата Невена Василева ще е част от тази иновативна концепция за представяне на резултати. И тази година Николай Дойнов ще следи събитията в специално създадения електорален център, където ще се събират и обработват предоставяните данни в изборната нощ.
Изборният ден за Нова започва от ранното предаване "Събуди се и гласувай" и продължава с извънредни новини. Лицата на медията, разследващият й екип и повече от 20 екипа ще се включват на живо от България и чужбина.
Ани Цолова и Виктор Николаев ще водят изборното студио "Новите 240: Избори след изборите". То започва от 18 ч. на живо от НДК. Медията също разчита на изнесено студио с интерактивни възможности. Специален софтуер ще пресмята в реално време мандатите на бъдещите парламентарни сили и възможните коалиционни комбинации.
За предварителните изборни резултати "Нова телевизия" ще разчита на "Алфа Рисърч" и "Галъп".

 
Програмата на "България он ер" в изборния ден е озаглавена "44-тите". От медията обещават, че в ефира им ще доминират изборните студия и новинарските емисии, плюс репортерски включвания на живо от местата, където вотът е най-оспорван. Екипи на телевизията ще се включат от Турция, Германия и Англия.
"България он ер" призова зрителите си да изпращат снимки и видеоматериали със засечени нарушения на фейсбук страницата на медията. Студиото "44-тите" започва в 7 ч., водещи ще са Мартина Ганчева и Владимир Сиркаров. Димитър Абрашев поема щафетата от 10,30 ч. За 17 ч. е насрочено вечерното обзорно студио. "България он ер" ще разчита на прогнозни резултати от "Галъп Интернешънъл".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ