29 Март 2024петък12:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова: Сигурна съм в победата

Лидерът на БСП има три екипа и три плана за управление, които да реализират успеха на изборите

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 13

"Сигурна съм в победата. Сигурна съм заради това, което видях в България - много енергия, много желание за промяна, много очакване към нас. Имам 3 плана и 3 екипа, с които знаем какво трябва да правим от 27 март нататък." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия.
Няма да има "голяма коалиция" БСП и ГЕРБ и тази спекулация трябва да спре, призова Нинова. Тя категорично отхвърли възможността и за съюз с формацията на Веселин Марешки. Крадецът вика дръжте крадеца, коментира Нинова изявлението на Борисов, че БСП не може да направи промяната. "В ГЕРБ са ченгетата. При тях са децата на номенклатурата. Лиляна Павлова е внучка на партизанин. Цецка Цачева е бивш партиен секретар на БКП. Самият Борисов напуска МВР, за да запази партийната си книжка", подчерта Нинова.
"Няма "те" и "ние". Пенсиите се плащат от всички работещи хора. Това са нашите осигуровки, които даваме. Не ги носи Борисов от Банкя, от къщи, за да казва - те ги вдигат, ние ги плащаме!", категорична е Нинова. БСП е за това семействата с деца, които работят, да плащат с 50 лв. по-малко данък и това ще струва на бюджета към 200 млн. Между 7000 и 10 000 души са тези, които имат месечни доходи над 10 000 лв. и на тях данъкът ще бъде увеличен с 20%. Според Нинова това уравновесява по-ниския данък за работещите семейства с деца
Нинова сподели, че е плакала са последен път на втория тур на президентските избори, когато казала на Румен Радев "Ти успя, но моля те не забравяй първия ни разговор. Той й отговорил: "Не, ти успя!". Нинова разказа, че в личен план плакала най-много, когато преди малко повече от година починал баща й. "Той ми бе опора! Той ми бе стълбът! Невероятен мъж", разкри тя. Нинова определи съпруга си като "железен". Той работел като инженер химик в "Лукойл".  Имал и втора специалност - икономика. Запитана няма ли да влезе в конфликт на интереси, ако стане премиер, след като съпругът й работи в тази фирма, Нинова припомни, че нейна е била идеята да има парламентарна комисия за разследване има ли картел за горива. Синът й е "най-силният и добър консултант по платформата". Той ми дава най-умните съвети, но и ме критикува, продължи Нинова.
"Политиката не ме промени. Останах си нормален човек, обичам да ходя по улиците, да общувам с хората. Най-страшното в политиката е да си повярваш. Да решиш, че си незаменим, да се качиш в мерцедеса, с охрана, да тръгнат след тебе секретарките. Това е краят на един политик!", смята Нинова. Тя охарактеризира с една дума останалите лидери. "Бойко Борисов - страхлив, защото е отказал да застане очи в очи с нея, Красимир Каракачанов - последователен, Валери Симеонов - краен, Мустафа Карадайъ - умерен. Веселин Марешки - временно явление."



Левицата ще търси резерви за обратно изкупуване на ЧЕЗ

След като спечели изборите, БСП ще търси резерви в бюджета, за да може държавата да се включи в преговорите, които ЧЕЗ води с частни фирми за продажба на активите си у нас, тъй като има информация, че дружеството се оттегля от България. "Нужна е държавна политика в енергетиката, която е стратегически сектор. Ние направихме държавата да изглежда недобър стопанин с политическите квоти в управлението на компаниите. Затова ще извадим политическите назначения от управлението на компаниите и ще вкараме експерти", обяви Нинова.
Ако стане министър-председател, първите бързи мерки, които Нинова обяви, че ще предприеме, са отмяна на Постановление 208 за заселването на бежанци, прекратяване на концесията за летище София, ако дотогава не е прекратена, оттегляне на жалбата на МС срещу увеличението на цената на винетките, настояване пред президента за свикване на КСНС за постигане на национално съгласие за суверенитета на страната и заплахата от Турция.
Сред основните приоритети на партията като управляваща ще са подготовката за председателството на ЕС и на бюджета за 2018 г. Трябва да се намерят пари за облекло на служителите на МВР, от тях очакваме много за справяне с престъпността, изтъкна Нинова. Тя очаква от екипа си преизчисляването на пенсиите, за да могат хората да получат увеличението още догодина, подчерта лидерът на БСП.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ