19 Април 2024петък12:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станишев в Рим: ПЕС ще се бори за силна, справедлива и социална Европа

автор:Дума

visibility 1308

В навечерието на срещата на върха на ЕС левите премиери се събраха в Рим, за да обсъдят обща позиция относно бъдещето на съюза. Срещата беше организирана от ПЕС, с домакинството на италианския премиер Паоло Джентилиони, а лидерите се обявиха за повече сигурност за правата на европейските граждани, битка със социалния дъмпинг, подкрепа за младите хора и категорично противопоставяне на тероризма. "Това е исторически момент в пълния смисъл на думата. Преди 60 години хиляди хора станаха свидетели на подписването на договор, който преобърна историята и вместо насилие и разделение ни даде мир и солидарност. Но този момент е исторически и защото днес ЕС е в риск. Ценностите на съюза са дълбоко социалдемократически, но в очите на хората ЕС вече е твърде отдалечен от своите граждани. За тях той носи образа на неолиберализма и ограниченията, а това ги плаши и те бягат от него." С тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев откри срещата на левите лидери в италианската столица. В нея се включиха президентът на Франция Франсоа Оланд, премиерите на Португалия, Швеция, Малта и Гърция – Антонио Коща, Стефан Льовен, Джоузеф Мускат и Алексис Цапрас, както и канцлерът на Австрия – Кристиян Керн. Към тях се присъединиха и Джани Питела – председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП, както и комисарите Федерика Могерини, Франс Тимерманс, Пиер Московиси, Марош Шевчович. "Ние се обявяваме за прилагане на европейското законодателство в областта на социалната и трудовата политика, както и за въвеждането на колективен трудов договор във всички страни членки, без изключение", отбеляза Станишев. "Като представители на прогресивните сили ние винаги сме отстоявали ценности като солидарност, уважение и защита на основните човешки права, които са в основата на ЕС. Вярваме, че Европа се нуждае от нова посока, базирайки се на тези принципи. Трябва" да възстановим основното обещание на ЕС: бъдеще, гарантиращо благоденствие, равенство и справедливост за всички европейски граждани, завърши лидерът на европейската левица. Заедно с европейските лидери, над 300 интелектуалци от цяла Европа и хиляди граждани, президентът на ПЕС се включи в Марша за Европа. Събитието бе организирано от над 60 големи граждански организации. Участие в него взеха групи от над 30 европейски и над 90 града в Италия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ