19 Април 2024петък09:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Държава или юмруци?

/ брой: 60

автор:Велиана Христова

visibility 45

Цял ден вчера основна тема на целокупния българин бяха задграничните баталии в Бурса между двете родни етнически партии и обединеното им пищене срещу изборните правила, въведени от държавата. Едните гонели другите, турски кмет се явил да държи достлука, а всичките заедно протестирали, че трябва на български да си попълват декларациите на място в секциите. Не знаели езика, видите ли. И един куп роми в родните предели - и те не можели да вържат пет думи на български. Ами, тези хора, като не знаят езика на държавата, чиито граждани са, и като хал хабер нямат какво говорят, пишат и искат кандидатите за власт в нея, поне в течение на последния месец, какво точно правят при урните? Оправдават едни 50 кинта или едни 20 кг месо, което им обещали да прекарат през границата при безплатното си пътуване?
Парламентарната република България избира народното си събрание, което ще я управлява. И като всички държави, естествено, налага изборни правила, които важат абсолютно еднакво за абсолютно всички избиратели. Ако не можеш или не искаш да ги спазваш, не избираш. Това е положението. Когато цигани пътуват гратис в транспорта или не си плащат тока и водата, които са употребили, то е същото - нарушават правилата в държавата. На гърба и за сметка на останалите. По света такива ги отвеждат с полиция. Но у нас контрольорите в трамвая или в избирателната секция - все едно, си обръщат главата настрана и не "забелязват" нарушителите. Може да се окаже вредно за здравето им. Ако обаче докопат гражданин, който не минава по малцинствената група, му скъсват гьона.
Ето, в това е проблемът. Държавата въвежда правила, но е длъжна и да контролира дали те се спазват. Ако не се спазват, тя наказва. А не оставя битието й да зависи от степента на наглост и агресия.  
 


  
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 590

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 489

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ