28 Март 2024четвъртък23:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драматичен и непредсказуем парламентарен вот

Гласувах да имаме стабилни граници и чужда държава да не влияе на страната ни, нито от изток, нито от запад, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 60

автор:Дума

visibility 28

Драматичен и непредсказуем беше провелият се вчера предсрочен прламентарен вот. До края на изборния ден все още не беше ясно кой ще е победителят. Битката между първия и втория беше ожесточена. Това показваха резултатите от екзитполовете, които бяха публикувани в социалните мрежи и различни сайтове. Социолози обясняваха, че при толкова малки разлики, които се наблюдаваха между ГЕРБ и БСП, решаващ ще се окажат резултатите от изборите в чужбина. Не по-малко оспорвана беше и битката за третото място. Партиите и коалициите постоянно сменяха подредбата и заемаха различни места в скалата с резултатите.
Още в 13 часа обаче стана ясно, че "БСП за България" е  удвоила резултата си от парламентарния вот през 2014 г. Според предварителните данни левицата надхвърли 30 процента при 15,40%, постигнати  изборите за 43 Народно събрание. А това означава, че кандидат-депутатите на левицата са получили подкрепата на около 1 000 000 избиратели. Гласувалите за БСП в ранния следобед бяха повече от българите, подкрепили Румен Радев на първия тур. Припомняме, че предсрочните парламентарни избори бяха насрочени след като на 14 ноември м.г. правителството на Бойко Борисов само подаде оставка часове след загубата на ГЕРБ в президентския вот.
"Гласувах за промяна, сигурност на границите, по домовете ни и за справедливост. Всяко дете да може да се образова. Всеки човек, който има нужда - да се лекува. Малкият и среден бизнес - да работят спокойно без натиск. Повече българи да имат работа и по-високи доходи." Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова,  след като гласува заедно със съпруга си Димитър Нинов в 25 ОУ "Петър Берон" в София. Пред входа на училището Нинова беше посрещната от млади социалисти, които й подариха голям букет цветя.
Тя поясни, че с вота си иска да направи така, че хората да са спокойни по домовете си, без да ги нападат и обират. Младите да раждат и отглеждат децата си в България, което означава промяна в живота ни, подчерта Нинова.
Гласувах да имаме стабилни граници и да не се дава на чужда държава да се опитва да влияе на страната ни, нито от изток, нито от запад, нито от юг, обясни лидерът на левицата. "БСП иска сигурност по границите ни и вътре в страната. Иска справедливост и да не се дава възможност на никоя чужда държава от изток, запад, юг да влияе на нашите български работи", категорична е Нинова.

Гласувах за промяна, сигурност на границите, по домовете ни и за справедливост, заяви Корнелия Нинова, която заедно със съпруга си гласува вчера
снимка Благовеста Цветкова
 

"Вчера беше Благовещение. Тази вечер чакам блага вест. Време е вече да победим", проф. Стефен Данаилов, след като гласува
Снимка Благовеста Цветкова

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ