25 Април 2024четвъртък23:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без опашки в Лондон

/ брой: 60

автор:Дума

visibility 15

За разлика от президентските избори вчерашния ден за гласуващите в Лондон започна без опашки. "Пред избирателната секция в лондонския квартал "Баркинг" обикновено по избори се образуват големи опашки, тъй като това е район с по-компактно българско население. Този път опашки обаче няма, заяви Николай Везенков от местната комисия. По думите му причината е, защото тази година ЦИК разреши да се направят две секции. По две секции тази година са отворени и в още два квартала на Лондон - "Тотнъм" и "Стратфорд".
В Германия бяха разкрити 13 секции в 8 населени места. Въпреки рекордния брой подадени заявления за гласуване в Германия - над 2700, поради отказ от германските власти и на тези избори допълнителни секции не бяха разкрити.
Българските граждани можеха да гласуват в три секции и в Берлин, и в Мюнхен, в две секции - във Франкфурт, както и в Дармщат, Хамбург, Магдебург, Щутгарт и Мюнстер. Над 300 души гласуваха до 12 ч българско време в трите секции, разкрити в генералното консулство в Мюнхен. В две от секционните комисии бяха сложени допълнителни кабини за гласуване. До образуване на опашки не се стигна, а гласуването отнемаше няколко минути.
Отрано започна и гласуването в посолството ни в Мадрид. Над 3000 заявления са подали българите в Испания за участие в парламентарните избори.
В Италия избирателните секции бяха 12, с три в повече от изборите за президент.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ