20 Април 2024събота01:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Провокативен спектакъл показват в столичен мол

/ брой: 61

автор:Дума

visibility 7

Режисьорът Марий Росен и актьорите от театър "Реплика" представят премиерния си спектакъл в столичен мол на 28, 29 и 30 март от 22 ч.
Представлението разказва за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинктът ги тласкат напред. В част от героите се превъплъщават по двама актьори едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.
Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях.
В спектакъла участват артистите Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян.
Преводът е на Николай Киров, сценография - Петя Боюкова, дигитален артист - Албена Баева, асистент-художник - Марина Генова, композитор - Константин Тимошенко.
Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокативни пиеси. И този път представлението му е site-specific. Действието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.
Постановката е осъществена с подкрепата на Министерството на културата. Провокативният спектакъл "Shopping and fucking" от Марк Рейънхил ще може да се види в магазин "Mr. Bricolage" в Ring Mall Sofia. Входът е 10 лв.


Допълнителна информация: https://www.facebook.com/events/275462296200650/

Марий Росен е завършил театрална режисура в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" в класа на Стоян Камбарев. Има изиграни много роли като актьор в киното и театъра. Създава заедно с композитора Константин Тимошенко групата "Help Me Jones". Автор е на повечето текстове за песни както за собствената си група, така и на добре познатата "Насекомикс". С последния си спектакъл "Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени" Марий Росен  през 2015 г. получи наградата "Икар" за режисура.
Театър "Реплика" са група актьори, които се занимават със социален театър. Основен похват в техните спектакли е документалният разказ. Личните истории са в основата на повечето им представления. Самите те казват: "Това е театър, който проверява докъде стига чувствителността ни - умеем ли да дефинираме личните си и обществените проблеми, знаем ли как да ги преодолеем, търсим ли начин да се спасим от самотата и безизходицата, в която често се оказваме, и имаме ли смелост за това." Театър "Реплика" има мисия - да извади изкуството извън системата и да го използва като камък, хвърлен срещу щампата на статуквото, според което всички живеем. С една цел - да ангажира публиката наистина. Създаден е от младите актьори: Милко Йовчев, Боряна Пенева, Благой Бойчев, Ирина Андреева, Ивайло Драгиев, Милена Ерменкова и Ованес Торосян.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ