25 Април 2024четвъртък16:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Второ издание на "Учи в България, завладей света!" прави НАТФИЗ

/ брой: 61

автор:Дума

visibility 22

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията "Учи в България, завладей света!". Студентите и преподавателите на академията посетиха 12 града, за да защитят авторитета на българското висше образование, припомня Десислава Димитрова, пиар експерт.
Второто издание на "Учи в България, завладей света!" тръгва днес от Кюстендил. Днес, утре, на 30 и 31 март младите жители на града ще могат да видят дипломните спектакли на абсолвентите "Актьорство за куклен театър" на проф. Боньо Лунгов - "Жабокът принц" (28 и 29 март) и "Море от фантазия" (30 и 31 март) в Общинския театър в Кюстендил. На 29 март от 19 ч. при вход свободен ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на академията, които лично ще запознаят гостите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 г. Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците ще получат безплатни  кандидатстудентски материали, справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София (през юни и август).
"Учи в България, завладей света!" ще продължи с национално турне във Варна (24 и 25 април), Силистра (25 и 26 април), Велико Търново (26 и 27 април), Габрово (27 и 28 април), Плевен (28 и 29 април), Стара Загора (25, 26 и 27 април), Хасково (27 и 28 април), Бургас (2 и 3 май), Ямбол (3 и 4 май), Сливен (4 и 5 май), Пазарджик (25 април), Пловдив (27 април).

Сцена от "Море от фантазия"
Снимка НАТФИЗ

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 343

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 272

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ