20 Април 2024събота01:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Избори 2017

Мустафа КАРАДАЙЪ:

ДОСТ не е тема само на ДПС

/ брой: 61

автор:Дума

visibility 24

(Из пресконференция на ДПС)

Мустафа Карадайъ: Към настоящия момент имаме само прогнозни данни на социологическите агенции, които са доста различни, но от тях едно е ясно. Първо, бихме искали да поздравим ГЕРБ и БСП за постигнатия резултат, но бихме искали да поздравим и всички български граждани, които участваха на тези избори. Както бихме искали да поздравим всички онези български граждани, които искаха да участват на изборите и да упражнят конституционното си право, но не успяха за съжаление. Бихме искали да поздравим също така нашите структури - структурите на ДПС в цялата страна, които изнесоха една немного лека битка, но в крайна сметка резултатът е ясен. Бихме искали да благодарим на всички български граждани, които нас подкрепиха и гласуваха за ДПС, и искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно.
От прогнозните данни от социологическите агенции, които получаваме, явно ГЕРБ ще е първата политическа сила и тя първа ще получи мандат за съставяне на трети кабинет на ГЕРБ. Ние от ДПС се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата, защото за последните няколко години имаме три кабинета, които подадоха оставка, и три пъти бяхме на предсрочни избори. Ние неведнъж сме правили оценка за тези процеси. Проблемът е във формулата за съставяне на мнозинствата в Народното събрание. От сегашна гледна точка бихме потвърдили, че сега е много важно в България да има стабилност и сигурност. За да има стабилност, ние сме задали формулата за стабилността в България, а тя е ценностно мнозинство на база сходства на програмите.
Репортер: От какво няма да отстъпите във вътрешно- и външнополитически мащаб?
М.К.: Мисля, че сега точно на тази пресконференция няма да бъдем изчерпателни, но все пак в най-общ план бихме могли да кажем, че ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система и участниците в нея. Мисля, че съм ясен. А иначе по-широки коментари бихме могли да направим, когато разглеждаме други теми.
Репортер: Коя за вас беше по-важната битка - тази срещу "Обединените патриоти" или тази срещу ДОСТ? И още един въпрос - доколкото вие сте центристка партия и заявихте неведнъж, че можете и с ГЕРБ, можете и с БСП - бихте ли подкрепили правителство на едните или другите, без да участвате в него?
М.К: По първия въпрос, нашата битка беше в една конкурентна среда с всички участници в тези избори. Да, има една особеност, вие ги наричате "Обединени патриоти", техните действия ги видяхме през вашите камери, които бяха на границата. И мисля, че точно поради тези техни действия Съветът на Европа ги нарича фашисти. И там наистина е битка. Докато за ДОСТ мисля, че доста анализи имаше, от наша гледна точка можем да кажем, че тя не е само тема на ДПС. Последната една година държавните институции си играеха на криеница. Можем да кажем, че в някаква форма властта дори им помагаше.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ