20 Април 2024събота15:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Честито! И без оплаквания

/ брой: 61

автор:Валентин Георгиев

visibility 2066

Борисов форевър! Два пъти го гонят, три пъти го избират. А после се оплакват, подиграват го, късат му нервите. И своите... Цялото това удоволствие ще продължи с поредния му мандат на безвремие, през който отново той и хората му ще ни баламосват с фалшива стабилност, нечувани успехи и грандиозни обещания. А всъщност ще продължат да инвестират с чужди пари в собственото си благополучие и да се окопават във властта, която впрочем не са и напускали. Само и само "да не са комунистите"...
Българският народ е мъдър, постъпил е по най-добрия начин, каза Борисов след изборите. Твърде странна е тази "мъдрост". Онези, които се мислят за десни, нима не помнят рекета над фирмите през двата му мандата, административния натиск, поръчковите проверки на НАП, унищожаването на малкия и средния бизнес, за да се разчисти пътят на послушни и близки до властта фирми? Ами бедните, принудени да живеят на ръба на оцеляването? С какво Борисов подобри живота им, та са така обсебени от избора му? Отговорът и тук не е труден. За повечето хора означава страх от репресия, страх за хляба и работното място, за други - любов по сеира и мускулните, не мозъчните гънки.
И на тези избори платеният вот се оказа решаващ, погледнете например какво се случва с ромските гласове. Машината на Цветанов работи безотказно. И няма как да бъде лесно преборена при наличието на стройна мрежа със зависимости, пуснала пипала навсякъде - сред чиновници, медии, полицейски структури, местни власти, местни мутри и феодали. Нима си мислите, че тези милион и кусур избиратели са гласували по съвест? Когато държавата е най-големият работодател и си нацвъкал свои калинки навсякъде, как мислите ще гласуват, за да си спасят кожичките? Това е класически корпоративен вот, само дето в случая може да се нарече ведомствен.
Придворните му глашатаи, налазили телевизии и радиа, разбира се, веднага обясниха "феномена" с потвърждение на "европейския избор". Народът бил стресиран от заявката за "преориентация" на България. Заявка, каквато никога от никого не е имало. Защото да изразиш несъгласие със СЕТА например или да поискаш отмяна на антируските санкции не е "патент" на БСП. Стотици хиляди в Европа протестират по площадите, следвайки интереса на своите държави, и никой не говори за "преориентация". А един цивилизован съюз от демократични държави предполага дебати и пълноправно партньорство, не безгръбначна прислуга и вечно съгласие с думата на по-силния.      
Впрочем със същия този Борисов тепърва ще берем гайлето и на още едно предизвикателство, родено от самия него и обкръжението му - явлението ДОСТ. Защото оттук насетне тази протурска партия, легитимирана на сегашните избори, ще създава проблеми. А Борисов само ще се вайка колко лошо е това и как Анкара се меси във вътрешните ни работи.
На практика лошият Путин бе победен от добрата стара Корупция! Тoва, което не стана на изборите в САЩ, се случи в България! А докато "мъдрият народ" си избира стабилната корупция, други ще продължат да избират Терминал 2.          
   

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ