29 Март 2024петък15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корабостроители от Русе излязоха на протест

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 9

Половината от стоте работници в Русенска корабостроителница излязоха на протестно шествие в центъра на града вчера. Хората скандираха, че искат работа и хляб, и издигнаха плакати с настояване заводът отново да бъде отворен и да заработи. Шествието спря най-напред пред кантората на частния съдебен изпълнител, запечатал корабостроителницата заради неразплатени кредити към КТБ. Заводът има 7 млн. лв. задължения, а фалиралата банка е най-големият кредитор. Предприятието е затворено вече месец, а хората стоят без заплати.
"Великотърновският апелативен съд има определение, че незаконно и неправомерно сме запечатани, но въпреки това ето вижте какво става. Тия хора искат работа, нищо друго не искат. Искат да се върнат на работните места, да могат да си плащат тока, да могат да си плащат на банките и т.н. Този завод като място е 350 дка, има за 160 млн. активи и явно е, че имат някакви чужди интереси, като видяха, че тръгна заводът. Имаме работа и вместо да назначаваме нови хора, ни запечатаха. Има кораби, които седят вътре и не може да си ги вземат", оплака се директорът на корабостроителницата Митко Димитров.
Работниците настояват да се върнат на работа. "Не може в Дунава да работят кораби, да минават, да има транспорт, да имаме поръчки, да имаме за ремонт и ние да стоим на улицата и да чакаме подаяние от някого. Това са ни исканията - да се отвори заводът и да започнем да работим. Всеки ден сме тук и ще продължим, докато постигнем нашата цел", заяви заварчикът Мехмед Мехмедов.

снимка БГНЕС
Шествието мина през офиса на частния съдебен изпълнител, общината и край Съдебната палата в Русе

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ