26 Април 2024петък10:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Седмица по-рано ще е конкурсът за директор на "Пирогов"

/ брой: 62

автор:Аида Паникян

visibility 44

Вместо на 25 на 19 април ще е конкурсът за директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ЕАД. Това става ясно от заповед на здравния министър Илко Семерджиев. Документите за участие се подават в деловодството на МЗ до 18 вместо до 24 април.
Кандидатите трябва да са магистри по медицина (или дентална медицина) и квалификация по здравен мениджмънт или да са магистри по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл.43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Те трябва да имат най-малко 5 години стаж като лекар (зъболекар) или икономист. Кандидатите трябва да представят писмена разработка на тема "Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период", ще има и събеседване.
Както ДУМА писа, служебният министър д-р Семерджиев назначи конкурси за смяна на директорски бордове в няколко държавни болници, сред които са "Св. Анна" във Варна, Видинската МБАЛ "Св. Петка", Монтанската "Д-р Стамен Илиев", МБАЛ в Силистра и в Хасково. За 7 април е насрочено извънредно събрание на акционерите на Шуменската болница. Мандатът на настоящия директорски борд е до 13 ноември 2018 г. В борда са Елка Савова, Лиляна Куздова и директорът на болницата Атанас Атанасов. На 6 април м.г. Петър Москов обяви обединението на новопазарската и шуменската многопрофилни болници. През февруари т.г. синдикати искаха оставката на директора с мотива, че 9-месечието на 2015 г. шуменската болница приключила без задължения и на печалба, а след сливането й с новопазарската към деветмесечието на 2016 г. загубата е 895 хил. лв. и има около 300 хил. лв. просрочени задължения за лекарства.
За 28 март бе насрочено събранието на Русенската болница. На 27 март обаче близо 100 медици излязоха на протест в защита на директора си д-р Иван Стоянов. Протестиращите заявиха, че не знаят нито кое налага промяната, нито защо бордът ще бъде увеличен от 3 на 5 души. Мандатът на директорския съвет изтичаше на 20 март 2018 г.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ