24 Април 2024сряда07:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румениге хвали Лудогорец

И базата на "орлите" с лиценз за мачове от Първа лига

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 20

Германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге похвали доминатора в българския футбол през последните години Лудогорец. Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен смята, че "орлите" са сред отборите, които ще отчетат най-големи печалби от участието си в Шампионската лига. Двукратният носител на "Златната топка" в момента е и председател на Асоциацията на европейските клубове и като такъв защитава правата им.
"Най-големи печалби като процент от груповата фаза на Шампионската лига ще има за клубове от средната класа. Имам предвид Лудогорец, Селтик и други подобни. Причината е, че разпределението на парите от наградния фонд вече не е с тежест от 40% на тв правата, както беше доскоро. Сега сме го намалили до 15% в Шампионската лига и до 25% в Лига Европа. Това означава, че остават повече пари за отборите от държави, в които телевизионните права не са толкова скъпи. Например, англичаните доскоро получаваха по 40% от наградния фонд заради скъпите права, но сега ще взимат по-малко, за сметка на останалите държави", обяви Румениге, европейски шампион с Германия и двукратен носител на КЕШ с баварския колос. Този сезон Лудогорец изкара около 20 млн. евро (40 млн. лв.) от участието си в Европа.
Новата базата на "орлите" също ще може да посреща мачове от Първа лига. Съоръжението получи лиценз от БФС вчера и така академията вече притежава общо 9 тренировъчни терена - 6 с естествено тревно покритие и 3 с изкуствено. Основното игрище има 2000 седалки, сектор за гости, съблекални и възстановителен център. От клуба обявиха, че цялостната инвестиция в базата до този момент надхвърля 15 млн. лв., но се предвиждат допълнително подобрения, заради които сметката ще нарасне. Съоръжението ще бъде открито другата събота с детски турнир "Виваком Къп", в който освен домакините, ще участват още Стяуа, Краснодар, Левски и др.
"Една от основните ни цели е да изграждаме футболисти, които да представят българския футбол на високи форуми. Всичко, което сме си поставили като цел, го постигаме. Скоро и това ще стане - интегриране на наши юноши в отбора. Сега, като преместим школата в новата сграда, започваме реконструкция на старата част. Ще разположим и медицински център, за да могат нашите футболисти да получават адекватни грижи за здравето им.
Новите испански методисти също искат да внедрим някои новости. Ще ги осигурим и тях. Ще въведем и софтуер, който ще помогне за цялостната организация на клуба. Ползва се от големите клубове в Европа. Той ще ни помага да следим и състоянието на терените. Стопанисването е доста сложна задача освен изграждането. Ще ни отнеме може би около година, за да го въведем, но това ще бъде изключително иновативно", похвали се изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев на пресконференция в Разград.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ