19 Март 2024вторник16:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

(Не)желаната коалиция

/ брой: 63

автор:Юлия Кулинска

visibility 1411

Изборите приключиха. Резултатите от тях са ясни. Крайно време е лидерите на партиите, попаднали в парламента, да прозрат, че лесното свърши и че пътят оттук нататък е трънлив. Бойко Борисов победи и трябва да поеме своя кръст за управлението на страната. Нали затова два пъти се отказа от властта и насила предизвика предсрочен вот. Нали искаше да покаже мускули колко много го харесва народът. Е, случи се. Защо и как, e друга тема. Но вместо да се заеме с държавните дела, той свъси сърдито вежди и започна да хленчи, че няма с кого да властва.
И започна сагата с (не)желаната коалиция. Валери Симеонов се изтъпанчи и подхвана акция за голяма коалиция между ГЕРБ, БСП и патриотите за съставяне на следващото правителство. Според него само така Борисов и Нинова щели да отговорят на очакванията най-сетне да се спре с личното противоборство. И нелепо нарече надпреварата между тях "сблъсък на футболни агитки".
Да, бе, да. Единственото щение на Валери с тоя цирк е да превърне БСП в боксова круша - тя да обяснява защо няма да става ортак с ГЕРБ и върху нея да се излеят негативите. А може би обръщението му към двамата лидери на най-големите партии е еманация на желанието на Борисов да сподели провалите и управленската си немощ с БСП!? Нали 6 години все тя му беше виновна за провалите във всички области.
 Иначе голямо е изкушението да разделиш властта и отговорностите с партията, почти утроила подкрепата си и удвоила депутатите си... И е удобно. Явно мъжкарското его на лидера на ГЕРБ вече засяда на гърлото му. Но най-накрая трябва сам да поеме отговорност за властта. Колкото и не му стиска.
Борисов продължава да се прави на ни чул, ни разбрал категоричното "не на съглашателство с ГЕРБ", което Нинова нееднократно изрече. Няма как БСП да спасява България "от надвисналите опасности", както вика Борисов, когато причинителят и виновникът за тях е до нея. БСП си дава ясна сметка, че прегръдката с победилата партия би била смъртоносна за левицата. А на Нинова й предстои позитивният градеж на партията. И то от долу на горе. Тя го започна успешно, трябва да го продължи.
Широка коалиция с ГЕРБ би била краят на БСП. Просто защото двете партии са в двата полюса на политическия спектър. Левицата пази над 125 години чиста своята идея, докато ГЕРБ са лишени от идеология. Пресечни точки между двете формации няма. И не може и да има... Съпротивата и нежеланието на БСП да участва в колаборации с Борисов и Симеонов е обяснима позиция. Защото в подобен "миш-маш" кабинет не се знае кой пие и кой плаща. Т.е. кой носи отговорността. А случващото се в най-новата ни история доказва, че БСП постоянно е замеряна с всякакви вини и й се вменяват чужди грешки.


 

 

По-ниски сметки за парно в София за февруари

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 52

Декларация до 1 април - 5% отстъпка от данъка

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 52

Измами с мними служители на БНБ

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 52

Путин с рекордна победа на изборите

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 52

Косово настройва ЕС срещу себе си

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 52

Ердоган призован да остане президент

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 52

Накратко

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 52

Банален карнавал

автор:Александър Симов

visibility 255

/ брой: 52

Футбол в стаичка

автор:Марин Милашки

visibility 271

/ брой: 52

Нови правила с новите промени за шофьорските книжки

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 52

България загуби свой достоен син

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 52

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ