20 Април 2024събота13:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цацаров поиска уволнение за трима прокурори

Те ще бъдат отстранени заради накърняване престижа на съдебната власт

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 22

Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу административния ръководител на Варненската районна прокуратура Цветанка Гетова, заместничката й Милена Даскалова и зам. районния прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров. Според Цацаров тримата са нарушили Кодекса за етично поведение на българските магистрати и са накърнили сериозно престижа на съдебната власт. И за тримата се настоява за най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение на основание чл. 32 от ЗСВ.
През март т.г. на тел. 112 бил подаден сигнал, че двама бракониери товарят чували с мрежи и риба край с. Лисиците. Изпратените на място униформени установили, че автомобилът на заподозрените се управлява от зам. районния прокурор на Кърджали. В багажника на Чавдаров са открити чували с над 40 кг риба. Съставен му е акт, а случката попадна и в медиите. "Укоримостта на поведението на прокурор Чавдаров произтича от обществено неприемливата и недопустима ситуация магистрат да нарушава установените в законите правила и с това съществено се накърнява престижът на съдебната власт", смята Цацаров.
Гетова и Даскалова пък ще бъдат наказани заради намеса при подаването на сигнал за заплаха за убийство. На 11 декември м.г. в Първо РУ на МВР Варна жена се оплакала, че бившият й мъж е отправил закана с убийство. Мъжът е осъждан за убийство на първата си съпруга. Гетова и заместничката й се срещнали с началника на полицията, интересувайки се от хода на разследването. След това нахълтали в залата, където разследващият полицай и дежурният прокурор провеждали разпита на пострадалата. Прекъснали разговора и изгонили колегите си. Когато останали насаме със свидетелката, Даскалова заявила, че с подадената жалба може да вкара в затвора мъжа, а "той имал достатъчно хора и познати". Препоръчала на свидетелката "да размисли добре и по-спокойно" дали да подава сигнал. Ден по-късно жената оттеглила жалбата си.
Участието в разпит и задаване на въпроси на свидетел по досъдебно производство, без да има това процесуално право, повишаването на тон, прекъсването на процесуално-следствени действия, недопустимите изявления и коментари по отношение на пострадалата и мотивирането й да оттегли жалбата си и да промени показанията си, така че да осуети разкриването на обективната истина, проявеното неуважение към прокурора, разследващия полицай и свидетелката, сочат на извършени от Цветанка Гетова и Милена Даскалова дисциплинарни нарушения.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ