Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Хляб и зъби

Ева Костова

3. Април 2017 , брой: 65   704   0Увеличение, увеличение и пак увеличение. Тази дума се нареди сред най-омразните за българина. Трябваше да минат изборите и ни осурвакаха с нови 30 процента увеличение на цените. След като преди това се наслушахме на всякакви обещания на Борисов за повишаване на заплати и пенсии. Сложни методики, коефициенти, потребителски кошници, линия на бедност, какви ли не еквилибристики се вкарват в действие. Но те въобще не ни греят. Защото накрая пак лъсва тъжната статистика за най-бедната страна в ЕС. Стигат ни само две цифри - 60 процента от пенсионерите и 84 процента от децата ни са бедни. Бедни са и работещите, бедни са и безработните. Трайна бедност обхваща над 10 на сто от населението - предимно хора, чиито доходи са далеч назад спрямо другите, които можем да наречем по-нормални за нашите условия. Хора, които нямат и надежда за излизане от омагьосания кръг на мизерията. Сред тях са и възрастни самотници, и семейства с деца.
Искахме нови заплати, получихме нови цени. Нови цени, които ще сринат и малък, и среден бизнес, освен всичко друго. Защото свитото потребление няма да прости никому. Беден потребител никого не храни и сам не си дояжда. Социалните показатели и сега са трагични, занапред се очертават още по-лоши. А ние, какво, отиваме към третия свят? Макар, че и той ни изпреварва вече... Каква цивилизация, като хората вече парно и ток няма да могат да си позволят, камо ли храна, дрехи, лекар, образование! Съвсем ще се озъбим.
Народът ставал по-богат, беше рекъл преди време бившият премиер от ГЕРБ. Какво ли вижда сега на хоризонта? Благоденстваща нация, която ще усеща по джоба си демокрацията, корупцията, картела, монополите и концесиите? А може би това е стабилност, това е единение на нацията? За такова единение - мерси! По данни на статистиката в света гладуват 108 милиона - 4 милиона от тях са в България. А гладните не остават дълго равнодушни, господа бъдещи управници!     

 

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  154
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"