Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Значи можело

Георги Георгиев

5. Април 2017 , брой: 67   1559   0С две изречения президентът Румен Радев вчера показа, че българският избирател не се е подвел в избора си, когато го е посочил за държавен глава. Именно като такъв Радев постъпи пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск, като заяви, че страната ни няма да следва сляпо инструкции отвън, които засягат пряко националната сигурност, и че няма да повтаряме чужди грешки при интеграцията на мигранти.
Така Радев стана първият български ръководител, който каза на силните в ЕС, че грешат, и още как, и поради това могат да си вземат рецептите и да си ги... правят каквото искат. На фона на предишния обитател на "Дондуков" 2, който поднасяше пуйченето си на Русия за държавническо поведение, а за всичко друго геройски мълчеше, това си е направо революция.
През годините хората до такава степен свикнаха да ги облъчват с баналности, гарнирани с представката "евро", вместо със стойностни позиции, че те забравиха как е възможно държавата да има достойнство и то да бъде демонстрирано точно от държавния глава. Затова сега има лек шок от думите на Радев и чуденки: "Ама как е възможно така да се говори..." Ами не само е възможно, но дори много е нужно. За доброто на България. А не за рахата на конформистите.

 

 

Няколко думи

  • 27. Юли 2017 145
    180
    0

    Всякакво е било, ама такова чудо имаме за пръв път. В деня на одобряването Договора за добросъседство с Македония посланикът на САЩ Ерик Рубин посети премиера Бойко Борисов и обяви, че е много доволен от това, което се случва между двете страни. Въпросът за какво му е на Рубин да се вълнува от договор между две суверенни страни, че чак да ходи при...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"