Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Полезни идиоти

Георги Георгиев

6. Април 2017 , брой: 68   674   0Винаги, когато в Сирия ислямистките групировки започнат да търпят поражение, срещу сирийското правителство заваляват обвинения, че е извършило чудовищно военно престъпление. Така беше през 2013 г., когато армията започна настъпление в гъстонаселен район край Дамаск, наречен Западна Гута. Тогава президентът Башар Асад бе обвинен, че е разпоредил химическа атака. Нямаше военна нужда да го прави, неговите войски бяха в настъпление, а противниците му бяха деморализирани. Правителството на Асад се опита да обяснява, че газ действително е разпилян, но не от армията, а от джихадистите, но кой ти слуша кървави тирани. Цялата работа свърши с това, че Сирия се раздели под международен контрол с химическите си оръжия, а брадатите борци за демокрация запазиха своите позиции в предградията на Дамаск, откъдето периодично обстрелват града и убиват мирни жители. Но тези жертви не интересуват Запада. Това очевидно са "неправилните" жертви.
В края на 2016 г. по време на битката за Алепо, която според някои е била решителната в тази гражданска война, също имаше обвинения, че е използвано химическо оръжие. Така наречената Сирийска обсерватория за правата на човека заяви, че хеликоптери са пускали хлор върху един от кварталите. Обсерваторията е от един човек - килимарят Осама Али Сюлейман, но пък я цитира цял свят. Какво му е толкова ценното на килимаря ли? Ами той е срещу Асад, има мобилен телефон, по който му се обаждат от Сирия, и знае английски. Това изглежда стига.
Преди два дни Сюлейман съобщи, че "самолети на режима" са извършили химическа атака срещу град Хан Шейхун. Загинали десетки хора, жени и деца. Пак сирийската армия е в офанзива. Този път срещу "Джебхат ан Нусра" - сирийския клон на "Ал Кайда", който е окупирал град Хан Шейхун и го използва като тилова база, за да атакува градове и села под контрола на властта. Веднага последва лавина от обвинения, предимно от европейски правителства, Франция се отличи, срещу "режима" на Асад. Дори папата се произнесе. Бързината на реакцията е плашеща. Никой не се запита как сирийската армия има химическо оръжие, след като беше потвърдено, че то е ликвидирано? Защо никой от бърборините като Франсоа Оланд или Федерика Могерини, или Доналд Туск не каза, че първо трябва да се извърши разследване, защото най-малкото информацията идва от "Ал Кайда". Откога вярвате безрезервно на "Ал Кайда", дами и господа?
Освен това трябва да се провери версията, че става дума за бомба уцелила боен склад на джихадистите, в който е било складирано химическо оръжие и разпръсналите се газове са поразили цивилни. Но не. Медийната кампания е задвижена, бърборините бързат да застанат пред микрофоните. Първосигнално действие, породено от факта, че Сирия е съюзник на Русия, а следователно всеки удар срещу Дамаск е удар срещу Москва. А в случая с Франция това е и банално наранената гордост. Париж в Сирия заложи на грешната страна и губи. А фактът, че безрезервно приемат версията на "Ал Кайда", праща тези политици в графата на "полезните идиоти". 
 

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  153
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"