Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Между абсурда и разума

Велиана Христова

6. Април 2017 , брой: 68   581   0Служебният министър на правосъдието Мария Павлова оттегли законовите промени, с които в разрез с Конституцията се искаше 3-месечна уседналост и при вота за президент и парламент. Честно казано, много българи са разочаровани, понеже не искат някой, който от 20 г. не е стъпвал в България и няма да стъпи още толкова, да решава съдбата им. А пък и населението, и всички партии без ДОСТ горещо искат да се пресече финансирането на изборите отвън, както и използването на религиите в тях. Хеле пък след "етническите" абсурди през март. За тези мерки няма конституционна пречка. 
Обаче. Павлова уволни служител, че огласил проекта без знанието й - умишлено за злепоставяне. Някои я укоряват и за това, но случаят не е прецедент. ГЕРБ имат опит в тия хватки - същата приложиха навремето към Клисарова в МОН. Едва тя влезе в кабинета, служител пусна зад гърба й написани от ГЕРБ нови обезбългарени учебни програми. Завихри се обществена буря, проектите бяха оттеглени. Та и сега. Има проблеми с изборите. Е, какво лошо да започне дебатът за тях още сега - колкото по-рано, толкова по-добре. Хайде така да погледнем на злополучния проект. Дали пък някой не иска да го компрометира така, че и разумните мерки в интерес на нацията никога да не станат факт?   
 

 

 

Няколко думи

  • 21. Април 2017 77
    533
    0

    Разбира се, че Валери Симеонов е невинен по обвинението в конфликт на интереси. Как да не е невинен, когато е изпълнил изискването на закона да излезе от управата на фирмите, които е управлявал. Затова и говори смело, затова си позволява да раздава квалификации, да взема скалпове и т.н.
    Откъде ли обаче се е пръкнала българската поговорка, че законът е "врата у поле"? Историята...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"